[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Det var bedre før
 
Av: Hof

- Det var bedre før

Hvor mange ganger har vi ikke hørt gamlegutta i Vålerenga si nettopp disse ordene, og hvor mange ganger har vi ikke blitt like forbanna over denne sutringa? "Fotballen har utviklet seg" og "man kan ikke sammenligne nå og da" er noe vi svarer gamlegutta.

Men tenk litt tilbake sjøl. Tenk tilbake hvordan det var å stå i Klanen i midten av 90-tallet. Jeg fant Vålerenga en gang mot slutten av 80-tallet, og da var det hockey'en som var tingen. Fotball var forbeholdt et lag i England og min første tur på Bislett tok jeg ikke før i 92 eller noe. Det var først i 94 at jeg så alle hjemmekampene og reiste på noen borteturer. Glemmer aldri borteturen til Molde i 95 da vi dura opp til nordvest-landet med minibuss og "Guffen" var sjåfør. Morten Kihle avgjorde for oss der oppe et par minutter før slutt. Så kom 96 og det var liksom ikke noe tvil om at vi skulle stå igjen å hylle spillerne etter nedrykket var et faktum. Fotballgleden strålte hos Klanen da fotballsesongen 97 ble sparket i gang i Sarpsborg, og vi ga oss ikke før vi hadde tatt bøtta.

Fellesskapet vi hadde det året både på og utenfor banen var elektrisk. Vi sto sammen, og kjempa og vant til slutt. Men så har det skjedd noe. Hvis laget ikke presterer optimalt så blir vi enormt skuffet og vi skjuler ikke vår misnøye. Flere og flere går før kampene er ferdig hvis vi spiller håpløst dårlig. Vi sier nøyaktig hva vi mener til de av våre spillere som ikke yter maksimalt. Det gjorde vi ikke i 94, eller i 95 eller faktisk i 96. Da vi rykket ned i 2000 forsvant halve Klanen ut døra umiddelbart. Det var liksom ikke på tale å stå å hylle spillerne etter flausen mot Sogndal.

Så hva har egentlig skjedd med oss de siste åra? Har vi fått nok av udugelige spillere og ledere? Har vi gått lei? Kjærligheten til klubben kan ingen ta i fra oss, men jeg føler at jeg ikke viser den kjærligheten på samme måte nå som tidligere. Samholdet er ikke det samme nå som da. Kjetil Rekdal er en stor mann, og jeg aner forbedringer i klubben, men jeg tør liksom ikke slippe meg løs.

Var ikke alt bedre før?

Publisert Torsdag 4. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen