[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Spillervurdering
 
Av: KTW

En vurdering av spillerne som skal slåss for Engas Ære i Tippeligaen 2002.

Sisteskanse:
- Morten Bakke. Utvilsomt Engas Førstevalg mellom stengene og kanskje en av hovedforskjellene fra den ulyksalige 2000 sesongen. En av landets beste keepere og har ingen store svakheter . Potensiell poengsanker alene. Vålerenga har gjort mange dårlige kjøp de siste årene, men å lokke en landslagskeeper fra en gullkandidat (Molde) og til et førstedivisjonslag var som en lottovinst.

-Øyvind Bolthof. Ok keeper.Veldig bra på igangsetting og utspark. Mangler det lille ekstra på feltarbeid og det å redde skudd. Gjør sjelden store tabber, men man sitter allikevel ofte igjen med følelsen av at enkelte baklengs kunne kanskje vært unngått.

Backer/stoppere:
-Ronni Døhli. Bra fart og brukbar offensiv, viljen til å gå fremover er ihverfall der. Litt posisjoneringsproblemer og mangler vel noe på å være en bra tackler.

-Freddy Dos Santos. Glitrende offansivt og ønsker vel også helst å spille midtbane, mener vi trenger han mere på backplass og tror Kjetil er enig i det. Har bra fart og er ok når det gjelder fysikken, men har de samme defansive mangler som Døhli.

-Hai N Tran. Kommer til å se lite til Hai i år da Enga i utgansgspunktet ønsker å selge han. Veldig langt unna den spillern som en gang ble kjøpt fra Kongsvinger. Pluss for guts i tacklinger?

Lennart Steffensen. I samme situasjon som Hai. Noe mere overaskende da jeg syntes Lennart gjorde enkelte gode kamper ifjor.Som de tidligere nevnte backer bedre framover på banen og har et bra venstrebein.

-Tom Henning Hovi. Kanskje den av spillerne som får mest kritikk av mange i Klanen. Noe ufortjent etter min mening. Sier ikke at han er noen Maldini på venstrebacken, men klarer seg nogenlunde på grunn av rutine og at han har innsett sine egne begrensninger. Dvs best defansivt.

-Erik Hagen. Klansfavoritt nr 1. Veldig tøff og gir alltiid 100 %. Bra til å tackle og flink til å nekte spisser rom i en mot en. Mangler noe fart og plaseringsevne, men er det godt nok for Semb så er det vel bra nok for oss også.

-Andreas Augustsson. Var vel karakterisert som feilkjøp og på vei bort fra klubben for et par år siden. Har hevet seg og gjorde en brukbar fjorårssesong. Greit nok fartsmessig og også med ballen, selv om jeg ofte sitter med følelsen av at det snart kommer en tabbe når jeg ser han spille. Mangler tøffheten til Hagen og er litt for veik.

-Knut Henry Haraldsen. I utgangspunktet på vei bort fra klubben, men har bretta opp erma og prøver å slåss for en plass. Har sans for hodespillet og tøffheten hans, men har etter mange år i klubben enda ikke bevisst at han er stoppern Enga trenger. Motbevis det gjerne i år, Henry.

Pa Madou- Kha. Har vært ansett som et stortalent i mange år, har et par treningsopphold i Man u og Chelsea bak seg, i tilegg til tilnærmet fast plass på u-21. Hvorfor er han da ikke fast på Enga? Har alle fysiske forutsetninger for å bli numero uno som stopper i Norge, men er vel foreløpig for heit i toppen. Mulig det er Kjetils ankepunkt?

Midtbane:
-David Hanssen. Energisk og tøff midtbanespiller.løper og kjemper til sola går ned. Bedre på det defansive midtbanearbeidet, en det kreativt offansive. Et meget bra kjøp til en billig penge.

Kjetil Rekdal. I er sjef. På og utenfor banen. Har ikke blitt kjappere med åra, men har voldsom rutine og er glimrende defansivt. Bidrar med pasninger framover og bommer aldri straffer. Mulig stopper alternativ selv om det ikke var 100 % vellykket ifjor.

Johan Arneng. Den minst synlige av de to svenskekjøpa våre ifjor, men muligens den beste. Løper hele tiden og har muligens best teknikk av alle i klubben( har ikke glemt Grahn). Aner ikke hva vi betalte for han , men jeg syns han er verdt et underskudd på 2001 regnskapet.

Bjørn Arild Levernes. Setter han opp på midtbanen, selv om han har blitt lansert som venstreback av blant andre sjefen. Hva vi skal med en venstreback med tacklingsvegring, hodeduellfrykt og null guts er for meg en gåte. Har som vanlig hatt en bra vintersesong, men faller nok desverre igjennom når greset blir grønt. Gjør ting med ball som ingen andre i enga, på trening.

Thobias Grahn. "lirare" nummer 1 i klubben. Utmerket teknikk og et bra pasning/dødball bein. Den dagen han oppdager at han ikke er på løkka lenger og begynner å gjøre riktige pasningsvalg, så kan han bli en av tidenes Enga favoritter.

Stian Ohr. Nytt bra "kjøp". Stor fart, bra teknikk og bra arbeidskapasitet. En målfarlig midtbanespiller/ving, kan vi ønske mer?

Aasmund Bjørkan. Fra å gjøre det helt store til å i neste øyeblikk se ut som om han lengter hjem til Bodø. Hadde en katastrofal fjorårssesong, og må overbevise i år for å kunne forsvare "supermann" stempelet.

Knut Hovel Heiaas. Det skjer stort sett alltid noe når Heiaas er utpå. Bra fart og uortodoks løpsmønster og finter gjør at forsvarerne sliter litt mot han, spesiellt når han kommer innpå mot slitne forsvarere. Får det tøffere i eliteserien.

Petter Belsvik.En av tidenes mestskårende i norsk fotball. Har tilgode å overbevise i vålerenga. Skårer stort sett bare mål fra kort hold , og er avhengig av bra innlegg. Kommer nok til å skåre noe i år da vi forhåpentligvis kommer til å skape mye med den farten vi har i laget, men har ikke lenger lille ekstra i straffefeltet som kunne gitt oss 15 mål.

Kristen Viikmae. Var strålende på slutten av 2000 sesongen, men fikk hele 2001 ødelagt på grunn av skader. Har farten som skal til for å bli en superspiss, men er ikke kald nok og er litt for sjelden "på rett sted til rett tid".

Jonas Krogstad. Ungt talent som skårer i bøtter og spann på reservelaget. Fikk noen sjanser ifjor, og har vel vist at det bor mye i gutten.Litt feigt og unødvendig av Rekdal å gi "super"musa spilletid framfor Krogstad i 1.divisjon hvor han kunne lært mye. Ser ikke for meg at han får så veldig mange sjanser i tippeligaen i år, men jeg håper jeg tar feil.

Konklusjon: Vi begynner å bli kvitt mye av rasket som har gjort at klubben har vært dårlig i mange år og vi har fått inn mye nytt og spennende. En bra venstre back, en ny stopper og en 15-20 mål i året spiss så hadde vi nok kunnet kjempe om medaljer. Med det mannskapet vi har nå? 8 plass.


Publisert Torsdag 4. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen