www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Siste nytt
Plassering på cupfinalen
 
Av: Gjermund Nordtug

Norges fotballforbund og Dag Vestlund er igjen på banen med velfunderte beslutninger. Denne gangen er plasseringen av de lagenes supportere på cupfinalen temaet. Vestlund argumenterer som følger: Det laget i cupfinalen som kommer først i alfabetet er automatisk definert som hjemmelag (basert på hundre års tradisjon ifølge Vestlund). Hjemmelaget skal alltid ha boksen til venstre for spillerinngangen, og stiller følgelig opp på venstre banehalvdel, med sine egne supportere bak seg. Med andre ord vil Vålerenga, med mindre vi møter Østsiden, Ørn-Horten, Ålesund osv., alltid bli definert som bortelag, og følgelig bli plassert i VG-svingen/kortsiden.

Dette høres jo tilforlatelig ut, da supporternes plassering på stadion har marginal betydning for selve fotballkampen. Uansett hvor vi blir plassert skal vi klare å støtte laget vårt.

Det er derimot en liten detalj NFF har unnlatt å vektlegg, nemlig SIKKERHET. Spesielt de siste to sesongene har Klanen/Vålerenga fotball hatt et sterkt fokus på sikkerhet, og har blitt belønnet med to sesonger uten voldsepisoder i forbindelse med hjemmekamper arrangert av Vålerenga fotball. Hovedfokuset har vært å unngå sammenblanding av supportere. På Ullevål Stadion har dette dreid seg om å lose bortesupportere direkte inn mellom stadion og T-banen med innslipp i inng. 16. Dette er spesielt gunstig med bortesupporere som fraktes med buss, da disse slippes av få meter fra inngangen, mens bussene blir parkert i umiddelbar nærhet av samme inngang. Ved kampslutt gjentas prosedyren, bare motsatt. Bussene står utenfor inngangen, man laster de på for så å geleide bussene direkte ut fra området. Dermed slipper vi i all hovedsak noen form for sammenblanding.

Det NFF nå har lagt opp til er det stikk motsatte. Så lenge ett av lagene i finalen er fra byen vil dette lagets supportere hovedsakelig ankomme med T-bane eller trikk. Det vi si man ankommer nærmest colasvingen. Med forslaget fra NFF vil alle disse gå til motsatt side av stadion (VG-svingen), mens laget utenbys fra, som i all hovedsak ankommer med buss, parkeres mot Bergbanen, for så å bevege seg motsatt vei. Det er selvsagt mulig å slippe disse av i nærheten av colasvingen, men alle som kjenne infrastrukturen rundt Ullevål stadion vet at denne løsningen uansett vil medføre en unødvendig risiko, da avstanden fra utslippspunkt til inngang er stor, og vil oversvømmes av folk som ankommer opp Sognsveien. Hvorfor ikke bytte plasseringen for dermed å gjøre risikoen for bråk minimal?

Vi er i utgangspunktet tilhengere av å opprettholde tradisjoner, menn denne tradisjonen er en godt bevart hemmelighet som først kom oss for øret nå i år. At denne tradisjonen skal opprettholdes for enhver pris, selv foran tungtveiende sikkerhetsmessige argumenter, stiller vi oss totalt uforstående til. Det er for oss utrolig at de størst supporterklubbene i landet tar sikkerheten mer seriøst enn fotballens høyeste organ, som åpenbart mener at alfabetisk rekkefølge kommer foran sikkerheten ved en av årets viktigste kamper.

Publisert torsdag 25. September 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen