www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
Innebandy
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Debattforumer
Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Siste nytt
Regelendringer
 
Av: Olav Resser

Like sikkert som at det etter fellesferien kommer godvær, er regelendringer og innskjerpelser en del av sesongoppkjøringen. 

Dette har selvfølgelig også skjedd før årets sesong. Håpet er visstnok at endringene skal føre til  ett enklere regelverk, hardere straff for voldsomt spill og strengere straff for dårlig usportslig opptreden. Høres jo fint ut det, men hvor strengt dette vil ivaretas av den enkelte fløyteblåser gjenstår jo å se. 

Jeg husker første kamp mot 9-1ers i fjorårets sesong. Den ble jo "regelrett" (ordspill) blåst i stykker av mannen i hvitt og svart. Da er det jo bare å ta en titt på kampoppsettet for denne sesongen der åpningskampen er mot, ja nettopp; Strhmr på Jordal. Jeg håper dommerne har lært fra i fjor, og legger seg på en moderat linje, slik at det også blir litt spill på isen. Det blir liksom litt feil med flere spillere på Øystein Olsen plass (for de uinnvidde: utvisningsboksen på Jordal) enn i spillerboksen. 

Hva er så endret? 

Jo det er kommet to nye regler. En om at spillerne skal bruke tannbeskyttelse. Forståelig nok. Så slipper vi kanskje for mange spillere med tanngard som en viss spiller på 9-1ers. Den andre nye regelen er takling mot hodet/nakke. Laveste straff for takling mot hode/nakke blir på 2+10. Dommer vil markere dette med håndflate mot hodet. Omtrent som når du slår vannet ut av øret etter ett langt bad.

I tillegg er det mange større og mindre endringer, men på grunn av undertegnedes noe hektiske hverdag får du gå inn å vurdere disse selv. Følg pila her   Les mer...

Publisert Fredag
13. September 2002

 

Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
©1991-2002 Klanen