www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Siste nytt
Continental Cup 2002/03
 
Av: Rar Erik Woods

I år, som i tidligere år skal Vålerengas iskrigere ut i Europa. Personlig har dette alltid vært en av sesongens store høydepunkter for meg. Det å reise til andre land, møte andre fans, og spille mot andre lag enn de vi spiller mot her hjemme syntes jeg er utrolig spennende, og i CC Cup formatet, med seks kamper iløpet av en helg er det helt konge.

Årets utgave av Continental Cup er litt annerledes utformet enn tidligere. Fram til finalen er alt likt, men finalespillet spilles med to puljer a 8 lag, som spiller kampene sine i to byer. I Lugano, Sveits og Milano, Italia. Disse byene er bare 6 mil unna hverandre, så det burde gå bra.

Siden kyllingene Frisk/Asker har sagt nei til å spille i Europacup i år, tar IIHF utgangspunkt i serieresultatene. Vålerenga vant serien, dermed blir vi seedet rett i Semifinalene, mens de stygge gule må spille kvartfinaler i Ruen i Frankrike, mot bla Ayr Scottish Eagles. Vinneren av denne gruppa blir et av laga i vår gruppe i Belfast. Dermed er det bare å krysse fingerene for at the 9-1's ikke klarer å gå videre. Personlig mener jeg Horhamar burde blitt utestengt fra internasjonal konkurranse for ubestemt (og lang) tid, for å bringe sporten i vanry da de la seg for London på sin egen hjemmebane for to år siden.

Den andre gruppa består av Katowice (Polen), Linz (Østerrike), Grenoble (Frankrike), og et annet kval-lag.

Ifjor var jo Vålerenga på nippet til å klare det da også, men to katastrofale perider mot broilerlaget fra London gjorde at Jukurit fra Finsk 1. Div fikk dra istedet. Noe annet enn å gå for finale igjen er dermed uaktuelt for Vålerengas iskrigere. I finalen venter Lugano, og Milano som arrangører, sammen med de finske seriemesterene Jokerit (de skikkelige Jokerit fra Helsinki, ikke Jukurit), HC Davos, og de russiske seriemestrene Lokomotiv Yaroslavl, samt 3 lag fra de tidligere rundene. Disse lagene burde bli mer enn nok å hanskes med for Vålerenga, hvis vi klarer å komme så langt.

Hele oppsettet finnes på http://www.iihf.com/news/iihfpr3602.htm

Men først er det semifinaler, og i år skal vi et sted Vålerenga aldri har vært før, bortsett fra en tur i messebycupen i fotball for mange mange år siden. Vi skal til Belfast. Det første som ofte dukker opp i hodet til folk da, er gretne gamle gubber i runde hatter som på død og liv skal marsjere igjennom nabolaga til folk de hater, brannbomber og annet faenskap. Men Belfast er mye mer.

Hva er så Belfast?

Belfast er en by på ca 280.000 innbyggere som ligger i det nordlige Irland, og er hovedstaden i Ulster, som er den delen av Irland Storbritania fortsatt holder etter at resten av landet fikk uavhengighet i 1919. Bortsett fra religiøs uro og andre negative ting er Belfast kjent andre ting også. Belfast har enorme skipsverft, hvor de bla bygde Titanic, og det er også en travel handelshavn. Andre ting som anbefales er Crown Liqueor Saloon, en eldgammel pub, Belfast Castle og Ulster Museum.

Hva har så Belfast med hockey å gjøre spør du? Vel, laget i Belfast heter Belfast Giants, og spiller i Sekonda Superleague, den øverste britiske ligaen hvor vi også finner bla Sheffield Steelers, Manchester Storm, og London Knights som vi kjenner fra før. Vålerenga var jo i Blackburn og spilte mot Durham Wasps for en del år tilbake, men den klubben finnes desverre ikke lengre. Giants har kun eksistert i to sesonger, men har vært en braksuksess. De spiller i Oddesey Arena i sentrum av Belfast, og har utsolgte kamper rett som det er, det vil si litt over 7000 tilskuere.

Etter en litt laber førstesesong, noe det ofte er for nystartede franchises, dominerte Belfast fullstendig i serien i fjorårssesongen, og endte på nesten dobbelt så mange poeng som laget på 2. plass. Denne suksessen skyldes først og fremst at Giants terper på nøytralitet. De markedsfører seg som et friområde, under slagordet "In the land of Giants everyone are equal". Det har appelert tusener på tusener av mennesker i Belfast som er drittlei borgerkrigstilstander og diskriminering på bakgrunn av religion. Dermed er det nok smart å holde den gamle slageren "IRA og Vål'enga" for seg selv, hvis man ikke har lyst til å bli hivi ut.

Hockeyinteressen i Belfast har faktisk eksplodert så kraftig at det har blitt grunnlagt et hockeylag til i Belfast, som skal spille i divisjonen under, i British National League. Dette er også en profesjonell liga, hvor nivået faktisk ikke er så langt unna Superleague. Årets Giants lag ser ut til å bli veldig sterkt også, det er litt tidlig å si, men de har fått signet en del av stjernene fra fjorårets lag igjen, og med stinn brakke og garantert utsolgt hall under kampene kommer nok Giants til å bli fryktelig vanskelige.

Besøkende hockeyfans kommer garantert til å bli ønsket velkomne med åpne armer av de lokale, fordi de veit at dette er Belfasts store sjanse til å vise til utenforstående at byen og befolkningen er mer enn bare vold og faenskap. Dette stemmer også ganske bra. De voldsepisodene vi ser på TV er som regel fra andre småsteder i Ulster, eller i noen spesielle forsteder i Belfast. Sentrum er helt trygt å bevege seg i når det gjelder den typen vold, men man tar såklart vanlige forhåndsregler, passer på lommeboka osv.

Jeg vil anbefale alle på det sterkeste å ta denne turen. Selv om det er relativt dyrt å reise dit, er alt ganske billig når man er der. Glem London-priser, i Belfast koster en pint med øl ca £1,50 til £2.00, og overnatting er også rimelig. I Storbritania er det nemlig slik at prisnivået blir lavere jo lengre nord man kommer i landet, fordi der er lønninger lavere.

Dersom du ønsker å reise dit billigst mulig, vet jeg at lavprisselskapet Go flyr fra Stansted til Belfast. Det kan jo være verdt å sjekke ut priser og tider sammen med Ryan Airs flyvninger fra Torp. Go finner du på www.go-fly.com

Det går fortsatt gjetord og gode historier om turen til Blackburn i 92, og denne turen lover intet mindre.

Publisert Tirsdag 16. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen