www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Siste nytt
Hjemme hos Knut Spange
 
Av: Mikkel Kjelstrup

Knut hvem tenker nok de fleste?? Han er leder av Vålerenga Basket den nyeste idretten i den etterhvert så store Vålerenga familien. Som skribent for Klansropet fikk jeg dermed oppgaven med å ta ett intervju med han. Jeg grua meg for meg og basket er som at det snør i ørkenen. Jeg greide å velge den varmeste fredagen i manns minne og med fare for wipplash dro jeg avgårde til Knut med penn og papir. Jeg fant fram til kåken hans og en hyggelig eldre dame i vindu hjalp med å få opp porten og dermed var jeg inne hos basket fyren. Han skjønte såpass at når en klansmann kommer så får man tilbud om øl og middag. Øllet takket jeg ja til på verandaen og middag takket jeg nei til ( noen har lært meg at øl er mat). Så dro jeg fram de hjemme snekra spørsmålene og nøt øllen under parasollen.

Jeg spurte først om hvor vi skal spille basket siden det stod først på blokka??!! Han svarte at første hjemmekampen skal vi spille mot Kongsberg sine små pingler en lørdag og da satser de på norsk publikumsrekord. Den er visst på 3500. Ellers så skal de prøve å spille i Domus, Ekeberghallen og Jordalhallen hvis jeg husker riktig. Øl i solen er farlig så jeg husker ikke alt. Men som sagt første hjemmekamp er i september så følg med. Men skal man spille i BLNO så trenger man spillere og dermed måtte jeg spørre om det også. 10 spillere har fått tilbud, 8 stykker slåss om 4 plasser. De satser også på hente to stykker fra USA og Quinten som spilte ifjor er en av de. Så det store spørsmålet alle lurer på; skal Torgeir Bryn spille?? Han er å prøvespiller i en klubb sydover. Får han tilbud så smeller han til på det, han er tross alt 38 år og keen på spenn som alle oss andre. Så om Herr Bryn spiller eller ikke får man først vite seinere.

Når det gjelder trener spørsmålet har man henta en svenske ved navn Manne Palmquist og han er kjent som en jævla bra trener. Nå begynte jeg å bli litt husvarm så jeg spurte om målsettning foran sesongen, og det er sluttspillet og å komme med til den nordeuropeiske ligaen. Hvor det er enda bedre nivå og ifjor så prøvde tre norske lag seg uten å greie det. Når det gjelder oppkjøringa satser de knallhardt med ti økter i uka med løping fem , seks om morgenen osv... Treningskamper skal ikke spilles i Norge, men mot svenske lag. Men hvordan skal man greie seg økonomisk?? De har ett budsjett på 2.8 mill kan Knut fortelle og da holdt jeg på å svime av. De er mye penger, men de arver en del sponsorer som Oslo Kings hadde og Vålerenga som merkenavn selger jo alltid. Så hva skal vi hete?? Vålerenga Basket, selvom folk kommer til å kalle oss kurvball eller kings. Men det varmer når han sier at vi skal spille i Enga sine farger og hvis ikke så slutter han (hehe)!!. Men kommer det noe supporter utstyr?? Ja, vi ønsker å selge diverse ting i Sjappa. Blant annet billetter og Klanen får selvsagt rabatt og vi vurdere å være så breiale at taper vi kamper så får klansmedlemmer dobbelt tilbake, men taper vi det 5 første så må vi revurdere det...

Da hadde skribenten fått nok, han skulle hjem for å dusje og så på fest. På veien ut fikk jeg i kjent Se& Hør stil en omvisning av kåken (sorry kamera har jeg ikke). Så takket jeg pent for meg, for øllen og potetgullet. Kommer meg ut og vinker farvel til den hyggelige damen i vinduet og gjett om jeg gleder meg til basket sesongen. Jeg kommer til å drømme om dunking (ja ikke tenk porno nå), Badboy, bøttefest på Bohemen osv. Vålerenga Basket er kommet for å bli og Klanen er med så stå opp kjære basket bønder!!


Publisert søndag 7. Juli 2002

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen