www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Siste nytt
OMKAMP: Vålerenga - Kongsberg Penguins?
 
Av: Geir Bergerud

I Fotballen har det vært Kongsvinger og Bryne. I basket har Centrum Tigers stått øverst på lista over lag som klager først OG høyest. Centrum truet jo med å legge ned klubben dersom de ikke fikk være med i BLNO. Nå har også Kongsberg Penguins hengt seg på den karusellen. De krever omkamp.

Pingvinene tapte kampen mot Vålerenga Basket, og fortalte alle at utfallet av kampen HADDE vært anderledes om de ikke hadde manglet Vladimir Krupnikovic og Warren Peebles.

Dagen før kampen hadde Kongsberg Penguins levert inn en klage på kamptidspunktet.

Bakgrunnen for klagen er ifølge Pingvinenes leder Bjørn Engen enkel: "Vi hevdet hele tiden at denne kampen ikke skulle ha vært avviklet da. Blant annet fordi den såkalte varslingsfristen på 14 dager ikke var overholdt"

Men fullt så enkelt er det engentlig ikke. Forbundet har bestemt at 8-dels finalene skal spilles før nyttår. Forbundet setter ikke opp kampene på en fast dato, men gir klubbene en tidramme innenfor når kampen skal spilles.

Penguins var som alle BLNO lag seedet og skulle inn først i 8-delsfinalen, mens Vålerenga måtte spille fra runde 1. 16-delsfinalen ble spilt mot Persbråten 6 Desember og skulle 14 dagersfristen vært overholdt måtte kampen bli spilt 20 Desember eller senere. Når kampen da skulle spilles før nyttår, så foreslo Vålerenga 14 Desember som kampdato. Kongsberg ville ikke dette, fordi de hadde sendt 2 av spillerene sine på Juleferie. De foreslo da en dato etter nyttår, men pga Vålerengas kampprogram, så ønsket ikke Coach Paul Coughter dette.

Da ingen enighet ble oppnådd grep Per Burud, generalsekretæren i forbundet inn, og avgjorde at kampen skulle spilles 14 desember.

Penguins sendte da inn en klage til appellutvalget. I klagen skriver de: "Dette har ikke vært noen lett avgjørelse for oss å fatte, men føler som tittelforsvarer at vi er nødt til å forholde oss til det regelverket sier. Vi mener at dette ikke er blitt tatt hensyn til i den avgjørelsen som ble fattet."

Personlig har jeg hørt den plata før. Første gang i 1996 da Elisabeth Holm sa det var kun prinsippet og ikke poengene de ville ha. Bryne's Kjell Madland har også forsøkt seg på den sangen.

Daglig leder i Vålerenga Basket Badboni El-Safadi sin kommentar til det hele er:

Jeg trodde og håpet at Kongsberg ville la dette ligge nå. Tydeligvis skjønner Kongsberg alvoret i det som skjedde på fredag, og har skjønt det hele tiden. Siden de desperat forsøkte å tvinge oss til å spille når ikke laget var så godt forberedt som det vi var da. At kampen skulle gå før den 15. desember 2001 har jeg visst siden juni i år.

Grunnen til det var at Marius skulle planlegge ferieturen sin til Australia og ba meg sjekke når den siste kampen skulle spilles før jul og når den første kampen går etter nyttår. Utifra NBBF's svar bestilte dermed Marius turen sin fra den 15. desember og til den 07. januar. At Kongsberg ikke tok seg bryet med å sjekke de samme tingene før de sendte av gårde sine "viktige" spillere er ikke vår feil. Så det å lage så mye styr for det både før og etter har jeg liten forståelse for.

De bør kanskje heller gå inn i seg selv og finne ut hvor kommunikasjonen sviktet. Jeg skjønner at det er surt å ikke ha alle på plass til en så viktig kamp, men nå leide dem inn en amerikaner til bare for å hjelpe dem den ene kampen før han dro videre til proffspill i Spania, så det er ikke akkurat synd på dem for at de ikke hadde noen spillere igjen. De stilte fortsatt med en proff mer enn oss, uten at det hjalp noe særlig. Det er synd at de prøver å vri dette over til å være alle andres skyld enn seg selv, men de kan ikke klandre andre enn sin egen administrasjon og ledelse.


Jeg kan ikke annet enn å være enig med Batti.

Saken ligger nå hos appelutvalget til Basketball Forbundet. Når de skal behandle klagen vites ikke, men jeg renger med at dette vil skje ganske fort.

Publisert onsdag 19. desember 2001

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen