[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Overblikket
Kampene
Arkivet
Intervjuer
Om KHPN
 
Overblikk fredag 07.03.2003
Av: Atle Enersen

1-0

I går aftes innledet St. Halvards menn sin jakt på Haralds pokal hjemme på Jordal Amfi. Gjester var TIK, som tidvis hadde funnet frem gamle tjuvtriks og oppførsel. Det hjalp ikke TIK mye, og selv om resultatet indikerer en jevn kamp var det ikke tilfelle. 6-4 til Vålerenga skulle tilsi at TIK var en verdig utfordrer, men den som påstår noe slikt etter å ha sett kampen i går bør sporenstreks kontakte lege.

Vålerenga var i realiteten først på det meste, og spillet i sum foregikk i TIKs sone. Generalisert selvfølgelig, men en oppsummering av kampen i balanse sier noe slikt som "Vålerenga flyttet inn i TIKs sone, mens TIK tidvis ble invitert på kaffe hos Tommy Lund i Vålerengas mål".

Resultatet står i første rekke til av én eneste grunn; Vålerenga manglet matchtrening. Kalde grøss gikk nedover ryggen da vi med skrekk tenkte tilbake til fjorårets semifinaler. TIK var ikke gode, Vålerenga var rett og slett ute av matchform etter neste 2 uker uten kamp.

Uten at vi så den kampen kan det virke som om det samme var tilfelle for Storhamar i går kveld. I Hamarfjøset måtte kampen avgjøres i sudden death.

Dermed kommer spørsmålet om det virkelig er noen fordel å bli nummer 1 og 2 i serien. Serien er som kjent kun et plasseringsspill for sluttspillet, og hvis man pga. spilleopphold i påvente av å ferdige kvartfinaler forringer matchformen, er det kanskje best å jakte på 3. plass heretter? Ganske sært... Kanskje bedre om man utvider NM til å være fullverdige 8 lag igjen?

Nå kunne Vålerenga fiksa seg treningskamp(er) i spilleoppholdet. Det gjorde de ikke av ukjent grunn.

Øystein Olsen ble i går kåret til kampens beste Vålerengagutt. Sikkert fint det, men det å være litt spretten, hissig og frempå kan da ikke være de fullverdige kriteriene? Misforstå oss rett; Øystein var god i går han - men ikke så god som Tommy Lund. Tommy Lund hadde sett fra vårt sete kun én tabbe i går, en retur som bare ville i mål. Utover det stod Tommy en mer enn god match.

...og da er det synd at ikke de kvalitetene settes pris på av juryen. Greit nok, det synes bedre når keepere gjør en fumble, men det skulle man jo anta at disse apekattene som sitter i juryen visste. På den annen side - de er jo journalister så man skal jo ikke forvente mye. Forøvrig var TIKs beste keeper Wiberg, ikke Sven Enok "picnic med døden" Tørstebø. Sikkert samme begrunnelse som når det gjaldt Tommy Lund som frarøvet Wiberg prisen.

Nuvel. Lørdag blir uansett en prøvelse av en helt annen karakter. For de tøffe (og rike!) som stikker til Leangen kan det bli "en rysare" for å sitére Håkan Södergren fra en totalt annen sammenheng. Det viktige for St. Halvards menn er å legge av seg pre-season faktene, hvis ikke kan det fort stå 1-1 i kamper.

Men det er i morgen, i dag står det 1-0 til St. Halvards menn, og det skal man ikke sutre over! Tross alt gjorde gutta jobben, og det er det viktigste, så får heller finspillet komme senere i pottejakta.

Kamp i kveld

St. Halvards nest eldste menn forsetter i kveld jakten på NM-gullet. Det er fortsatt M/S som er motsandere i semifinalene, og i kveld er det kamp i garasjen. Den starter kl. 19.45. Vi veit ikke om det er like gratis å se eldre juniorer der oppe som på Jordal, men skulle det koste en 20-mynt er vel det verdt penga, om ikke annet som provinsstøtte.

I drømmen i natt kom head coach Anders Blegeberg ridende på en vannbøffel kledd i sort rustning og med rosa fjær stikkende ut av unevnelige kroppsåpninger - og ga løftet om at han skulle gå baklengs hjem fra garasjen i kveld mens han synger Bergenssangen om Vålerenga taper.

Det ble ingen pils etter kampen i går, og siden det ikke var noen vannbøffelfotspor ved siden av senga i dag tidlig får vi skylde på dårlig inneklima...

Lillehammer...

...ble tirsdag denne uken begjært konkurs av NISO. Manglende lønnsutbetaling er bakgrunnen for kravet. Uten at vi er professorer i faget antar vi det er ganske alvorlig. I prinsippet betyr vel det at det nå skal kjøres på med gjeldsforhandlinger, og funker ikke det kan L.I.K. for bli et lik (get it?).

Ærlig talt... Hvorfor ikke? Hvis det ikke finnes et økonomisk eksistensgrunnlag for klubben i Lillehammer, hvorfor ikke bare grave ned hele jævla klubben? Trist for Norsk hockey? Nei, fordi er det ikke grunnlag økonomisk for klubbens eksistens, det være seg fra sponsorer, billettinntekter, rike onkler eller whatvere - så har ikke klubben noe i det gode selskap å gjøre. Bedre å gi den et nakkeskudd en gang for alle.

Et nakkeskudd fortjener Lillehammer uansett etter ranet av tre poeng fra TIK i høst. I det ville vesten dro man skadede hester bak låven og skjøt de for at barna ikke skulle se det - låver er det nok av oppi der, dra klubben bak låven sier nå vi.

Det særeste med hele greia er nok at vi i denne sammenhengen støtter NISO og gale-Morgan Andersen. Morgan Andersen er den siste cowboy, men kan man ikke betale lønn har man ikke livets rett. Så enkelt er det. Lad geværet!

Yngre juniorer og uttalte meninger

Noen ganger er vi aldeles ikke på høyden når vi skal påtrykke andre våre meninger. Som nevnt til det kjedsommelige; vi er bare supportere vi, ikke høyverdige geniale jornalister eller annet likeledes fra de høyere samfunnslag.

Mandag skrev vi en liten beta om yngre juniorer, og det er på sin plass både å rett seg selv litt samt presisere. For det første var det ikke stammen av yngre juniorlaget som var i Tjekkia. For det andre må aldeles ikke spillerne føle noe som helst i negativ retning rundt noe av dette. Det er nemlig ikke spillerne som er temaet. Spillerne ga det de hadde for klubben de, og i forhold til spillerne er det mer enn godt nok for oss!

Apparatet derimot, uansett hvilket (og dermed legger vi den død ja!), er noe annet - men vi ser ingen hensikt i å åpne den pandora-esken. Vi tar heller frem et gammelt elsket ord i vår leir - EOD - noen skjønner hva det betyr, andre ikke. Skjønner du ikke kan det være det samme, det er ikke viktig, akkurat som vi ikke er viktige - vi er bare supportere vi.

Draktkupp i Sjappa

Sjefen i Sjappa, Frode Veie, har gått fra alle konsepter - som vanlig. Ikke vet vi hva Sjappa tjener penger på, men det er ihvertfall ikke hockeydrakter. Galskapen er oppsummert i følgende mail fra "pasienten":

Fra 4/3 og hele mars, selges årets drakt med og uten reklame til latterlig lave kr. 350,-. Kun 100 stk igjen. Drakta selges i Sjappa og i salgsboden på Jordal under sluttspillskampene...

Vel? Hva venter du på? Løp og kjøp!

Overblikket...

...liker vannbøffler! God natt lag vi med hell kunne spillt treningskamp mot i kvartfinalepausen, hvorhen dere er...

  Tidligere blikk:

 Les mer... Gull igjen! (08.04.2002)

 Les mer... Seier og overtak til Vålerenga (07.04.2002)

 Les mer... Seier på Hamar, 1-1 i finaler (04.04.2002)

 Les mer... Tap i 1. finale og Jimmer'n tilbake i Vålerenga (02.04.2002)

 Les mer... Første NM-finale eldre junior (01.04.2002)

 Les mer... Hverdag, exit Anders og supportercup (27.03.2002)

 Les mer... 3-0 og slakt! (21.03.2002)

 Les mer... Krigstrommene buldrer! (20.03.2002)

 Les mer... 2-0 og vekk merr'em! (19.03.2002)

 Les mer... Nå starter alvoret (14.03.2002)

 Les mer... Billetter Jordal, billetter Hamar, tur til Hamar (13.03.2002)

 Les mer... Frisk/Asker solgt (12.03.2002)

 Les mer... 50% lønnskutt? Finale for eldre juniorer og billetter seniorfinaler (11.03.2002)

 Les mer... 1-0, kamp i kveld, konkurs (07.03.2002)

 Les mer... Bøttejakten i gang, og eldre overkjøring (06.03.2002)

 Les mer... Semifinale i kveld og timeout yngre junior (05.03.2002)

 Les mer... Kvartfinale, draktsalg og trekning (04.03.2002)

 Les mer... Juniorer, kvartfinaler og kvalifiseringer (03.03.2002)


 Les mer... Februar 2003
 Les mer... Januar 2003

 Les mer... Desember 2002
 Les mer... November 2002
 Les mer... Oktober 2002
 Les mer... September 2002
 Les mer... August 2002
 Les mer... Sommer 2002
 Les mer... Mars 2002

 Les mer... Desember 2001
 Les mer... November 2001
 Les mer... Oktober 2001
 Les mer... September 2001
 Les mer... August 2001
 Les mer... Juni 2001
 Les mer... Mai 2001
 Les mer... April 2001
 Les mer... Mars 2001
 Les mer... Januar 2001

 Les mer... Desember 2000
 Les mer... November 2000
 Les mer... Oktober 2000
 Les mer... September 2000


 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen