[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Overblikket
Kampene
Arkivet
Intervjuer
Om KHPN
 
Evighetsblikk torsdag 11.04.2002
Av: Atle Enersen

Isen smelter...

Så er det definitivt over for i år! En begredelig sesong sett gjennom de obskure morobrillene til A-laget i hvertfall. Først gikk vi på ræva i Continental Cup. Ja, det vil si, vi skulle jo lukta lunta da smurfene fra Furusprett valsa rundt med oss en ekkel søndag i oktober, men ignorante som vi er så vi ikke den blodrøde himmelen i vest.

Riktignok tok vi et seriegull, men det er rett og slett ingen trøst å finne i det. Ingen. Det var bare en transportetappe på vei mot bøtte #22. Jada, og nå snør det tusenlapper ute.

Sesongens eneste egentlig opptur stod våre eldre juniorer for da de tok NM-gull i sin klasse ved å banke Lillehammer i to strake finaler. Selvfølgelig hodeløst utaktisk av Anders Blegeberg & Co å ikke fikse gullet på hjemmebane, men med Vålerengas lange tradisjon i å rakne når det gjelder har vi jo forståelse for at Anders piska gutta både inn og ut av skinne i Kristins Hall. Bøtte er bøtte selv om den kapres på bortebane, den smaker bare enda litt bedre når man erhverver den på Jordal.

Så sitter vi her da, med en morken sesong i ryggmargen og kunne egentlig godt tenkt oss å stryke 2001/2002 fra verdenskalenderen. Hadde det ikke vært for våre eldre juniorister. Vi spør oss stadig hvordan det totale mentale forfall A-laget utviste i semifinalene var mulig - men vi finner ikke noe svar. Å si at det tross alt var bra at Frisk/Asker vant bøtta er å strekke strikken over bristepunktet. Det var det minste av to onder, og Storhamar er som kjent et meget stort onde, styrt og spillt av gjennomført onde menn. Sånn er det bare. Det må Norsk hockey leve med dessverre.

Det er godt Vålerenga representerer alt det gode her i verden! Motsetninger trengs, men nå synes jeg at det er nok fra potetlandet, måtte de bli selvantennelige og Furusprett komme seg tilbake i toppen. Fort!

I skrivende stund pågår det visstnok en kraftig slankeprosess i Vålerenga. Ryktene flyr som vårkåte høns. Litt slanking er kanskje ikke så dumt?

Barklund har satt kursen for Sverige, han blir å finne under gale-Boork i Hammarby et par år fremover. Hasse går visstnok samme vei, til Hammarby, uten at det er bekreftet, men skjer det skal han takk for fine år! Et par andre svensker er også meldt i vill flukt tilbake til blå-gula, uten at vi er helt sikre på om det har noen sannhetsgehalt. Tom Ivar Thompson har visstnok lagt opp (hallo?), uvisst av hvilken grunn. Morten Ask satser (for n'te gang?) tydeligvis på å ta Titanic over dammen, skulle det gå i boks får vi bare ønske lykke til.

Rykter... Morsomt, og så lite håndfast det går an å få det. Men hva med resten av hurven da? Uten å gå løs på noen og fordele skyld fra vår side er det vel kanskje på tide at noen av spillerne begynner å telle på knappene? Kanskje skifte beite for en liten stund? ...eller for godt?

Erik Tveten er en sliter, men han har slitt lenge nå. Englund kan vel ikke akkurat beskyldes for å ha gnistret denne sesongen? Jonas Forsberg er sikkert en jævla bra keeper, men når laget ramla sammen som et korthus så det ikke ut fra tribunen som om han stod frem som den klippen en keeper skal være. Men hva vet vel vi? Vi er bare dumme ubrukelige patrioter vi.

Av folk som blir kan jo nevnes årets back i eliteserien i Norge, Atle Olsen. Atle har visst skrevet under en ny 3-års kontrakt, så alt er jo ikke svart. Tommy Martinsen er vel tilbake for fullt igjen fra høsten, det skal bli godt. Bård Sølie viste også bra takter mot slutten og stiller nok til seriestart i god gammal punch-form!

Resten av gutta fortjener sikkert en omtale de også, men vi har liksom på følelsen av at isen har smeltet for i år. Det skjer hvert år, men noen år gjør det liksom ikke noe at sesongen er over da vi har triumfer å hvile oss på. Det gjør forsåvidt ikke noe at isen smelter i år, 2001/2002 er begravet, glemt og ikke minst gjemt. Langt nede, 6 fot under torva.

15. april møter gutta til første trening for 2002/2003-sesongen. Skjer det noe spennede utover sommeren skal vi nok melde det. Hvis ikke; takk for i år og du kan banne på at vi sees til høsten! Å være Vålerenga-patriot betyr at du fra tid til annen ligger igjen med brukket rygg, knuste ballesteiner og et evig magesår - men du reiser deg alltid! Alltid for Vålerenga!

Evighetsblikket...

...takker for i år, pollensesongen er over oss og vi kjenner duften av gress! God natt, god natt Vålerenga-patriot - hvorhen du tilbringer sommeren...

  Tidligere blikk:

 Les mer... Puck off! (04.07.2002)
 Les mer... Tegn til liv? Stallen, og litt om Klanen vs hockey (10.05.2002)
 Les mer... And the winner is... (28.04.2002)
 Les mer... Isen smelter... (11.04.2002)


 Les mer... Mars 2002

 Les mer... Desember 2001
 Les mer... November 2001
 Les mer... Oktober 2001
 Les mer... September 2001
 Les mer... August 2001
 Les mer... Juni 2001
 Les mer... Mai 2001
 Les mer... April 2001
 Les mer... Mars 2001
 Les mer... Januar 2001

 Les mer... Desember 2000
 Les mer... November 2000
 Les mer... Oktober 2000
 Les mer... September 2000


 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen