[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Overblikket
Kampene
Arkivet
Intervjuer
Om KHPN
 
Historien om KHPN
Dersom du enda ikke har skjønt det, så står altså KHPN for "Klanen Hockey På Nett". KHPN viderefører det som tidligere var VHPN (Vålerenga Hockey På Nett). Det ligger overhodet ingen dramatikk i at VHPN begikk harakiri, hvis du skulle tro det. Siden det til en stor grad var de samme folka som drev VHPN og Klanens nettsider så vi ingen grunn til å ha to nettsteder. Dessuten får nå klubben overta www.vif-hockey.no til egne offisielle sider (om de noen gang kommer seg på nett selv), og vi får bedre markert at det vi driver med er frivillig og uoffisielt. Men for all del: Vi har et fortreffelig samarbeide med Vålerenga Ishockey!

VHPN så dagens lys 23. november 1997, utviklet av VPHNs store far, Frank Ove Hansen. FrankO hadde noen dager tidligere lånt et digitalkamera som han tok med til kampen borte mot Frisk-Asker. Med basis i disse bildene, lagde han en enkel side på under en time. VHPN bestod da ikke av noe annet enn en terminliste, noen kampreferater og noen bilder.
Siden ble lagt ut på FrankOs konto hos SOL, men ble ganske raskt flyttet over til Bjørnar Thomassens personlige VIF-konto hos SOL. Der lå VHPN fram til 1998/1999 sesongen.

Rundt juletider i 1997 ble klubben kontaktet og fikk høre om VHPN, og de var veldig interessert i å bli med oss mot et felles mål: Holde VIF-supporterne oppdatert om Vålerenga Ishockey. VHPN fikk med meg Kristian Tolonen som skrev kampreferatene, Lars Erik Schou som oppdaterte statistikk og tabell, og Torkill Haugland til å lage design.

1. februar 1998 stod "nye VHPN" klar, og vi registrerte at flere og flere ble oppmerksomme på at det faktisk fantes en internettside om Vålerenga Ishockey. FrankO flyttet ned til første rad på Jordal for å få de beste bildene, Kristian skrev bedre og bedre kampreferater og statistikk-siden bare vokste og vokste. Klubben var representert av Jan Tore Kjær, og vi har hatt et nært samarbeid via mail helt siden februar 1998. Til den andre semifinalen mot Sparta prøvde vi oss på vår første live-sending. Kristian var utstyrt med mobiltelefon i Sparta Amfi, mens FrankO satt hjemme og tastet inn det som skjedde. Vi fikk masse god respons, og vi bestemte oss ganske enkelt for at dette ville vi gjøre igjen.

Så kom finalen, og vi var så heldige å få med oss Atle Enersen i VHPN-redaksjonen. Han fikk SOL System til å sponse oss med 3 bærbare PC'er, mobiltelefoner og alt annet utstyr vi trengte for å gjøre en kjempelive-sending fra Hamar OL-Amfi og den andre finalekampen mot Storhamar. Og resultatet kunne ikke vært bedre for oss og Vålerenga generelt. Vålerenga vant kampen - vi vant over oss selv. Vi hadde fått til en live-sending som over 900 personer fulgte, og hvor rundt 500 fulgte fra start til slutt.

Så kom sesongen 1998/99 og vi var klare for nok et utfordring. Vi forlot vår gamle server og ble med VPN på deres server. Vi fikk også et nytt og (mye) enklere domene: www.vif-hockey.no. Vi fikk en ny og bedre design, vi økte innholdet på siden betraktelig, og vi var på full fart med å skrive ny VHPN-historie.

Hver enkelt spiller fylte ut et skjema om seg selv som vi brukte på spillerprofil-siden vår. Klubben fikk sin offisielle side, og Vålerenga cheerleaders fikk sin egen side. Cheerleaderne hadde de udiskutabelt mest populære sidene på VHPN det året, men da de ga seg sank også besøkstallene, og disse sidene ble etter hvert fjernet fra VHPN. Vi fikk litt ut i sesongen en avtale med Lanyfax om utlån av et digitalkamera, og utover i sesongen ble bare bildene våre bedre og bedre. Vi hadde også kampreferater fra nesten alle kampene (takk til forbundet som nektet å flytte Vålerenga Ishockeys kamper som gikk samtidig med Vålerenga Fotballs europacupkamper).

De siste 3 sesongene har VHPN fungert på omtrent dette nivået. Vi har hatt løpende dekning av nyheter om klubben, oppdaterte statistikker og tabeller, og referater fra samtlige kamper Dessuten har vi hatt mer eller mindre oppdaterte spillerprofiler. Nå som klubben (kanskje?) kommer med egne sider vil spillerprofilene forsvinne, da de hører hjemme hos klubbens offisielle sider. Det samme gjelder de sidene vi kanskje har vært mest stolte av: Yngres avdeling.

Johan Bauer kom og Johan Bauer forsvant, men opp av Bauers aske oppstod foran sesongen 2000/2001 det såkalte "overblikket", ført i pennen av en annen rabiat VIF-supporter. Overblikket overlever VHPN og føres videre i KHPN, til glede for mange, og kanskje til frustrasjon for mjøs-bønder og silkeramp. KHPN vil dessuten inneholde oppdatert statistikk og tabell, og selsvsagt referater fra alle kamper. Og hvem vet: Kanskje dukker det opp et intervju eller andre godbiter i ny og ne. Også forøvrig kan dere alle krangle videre i vårt debattforum.

God fornøyelse!
 

Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen