www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Hockey
Overblikket
Kampene
Arkivet
Intervjuer
Om KHPN
 
Intervju med Knut Jørgen "Stubben" Stubdal
Av: Tom Jacobsen

KHPN tok seg tid til å ta en prat med en i trenerteamet for å sjekke stemningen i Vålerenga en dag før første kamp i Continental Cupens semifinale

Først litt om deg selv. Hva er din rolle i trenerteamet?

Jeg har akkurat de samme oppgavene som Roy og Petter. En av oss sitter på tribunen for å analysere motstanderene derfra, mens to står i boksen. Står jeg i boksen så har jeg ansvaret for backene. Det er alt for mye for en person å skulle passe på alt som skjer under en kamp, og dermed er det greit å dele det opp mellom backer og løpere.

Roy Johansen gir seg jo i Vålerenga etter sesongen. Kommer du til å følge Roy til å bare jobbe med landslaget eller vil vi fortsatt se deg i Vålerenga?

Dette er det alt for tidlig å si noe om. Kontraktene mine både med Vålerenga og landslaget går ut etter denne sesongen. Her kommer det ann på hvordan det går i VM og hvordan økonomien til forbundet blir etter sesongen. Jeg trives jo veldig godt i Vålerenga og det er jo ikke en klubb man frivillig forsvinner fra. Men jeg har vært her i 5 år i den samme jobben nå og må ha andre arbeidsoppgaver for å fortsette i klubben.

Sesongen så langt. Hvor fornøyd er dere med måten vi har innledet sesongen på, og er det noen enkeltspillere som du synes har stått frem som positive overraskelser i år?

Vi leder jo serien akkurat nå, i hvert fall frem til i kveld. Så det bør vi være fornøyde med. Men i Vålerenga (hockey) skal man aldri være fornøyd om vi ikke er serieleder. De andre lagene har jo blitt bedre og dermed så taper selv topplagene poeng oftere enn tidligere. Vi har også mistet en del spillere fra forrige sesong og stallen er kanskje ikke like god som forrige sesong. Skader er også noe vi har vært plaget mye med hittil denne sesongen. Spesielt at Jonas Forsberg, som etter min mening er den beste keeperen som noen gang har spilt i norsk hockey, har vært borte, er vel noe vi har merket. Når det er sagt så har jo Tommy Lund stått mye bedre enn hva noen kunne forvente når han brått ble kastet inn. Av enkeltspillere er det vel Christian Thygesen som virkelig har tatt ett skritt fremover. Nå er han en av de som går foran og tar ansvar. Ellers så har vel de fleste prestert som forventet.

Vi hadde en svak generalprøve foran kommende helgs Continental Cup. Hvordan ser trenerne på det?

Vi legger ikke så veldig mye vekt på akkurat det resultatet. Vi vet veldig godt at vi kan prestere mye bedre enn det som ble gjort mot Frisk/Asker. Det var skremmende at vi spilte så dårlig i en toppkamp og at alle spillerne så ut som juniorspillere på samme dag. Det var ingen som sto frem og tok ansvar i det hele tatt. Spesielt så var det jo dårlig gjort ovenfor Jonas, som var tilbake etter langvarig skade, at han fikk så lite hjelp.

Hvordan er skadesituasjonen i klubben nå og var det kun for å gi Jonas litt kamptrening at han sto i mål mot Frisk/Asker?

Det var vel to grunner til at Jonas Forsberg var tilbake i mål. Det ene og viktigste var jo selvfølgelig at vi ville at han skulle ha en kamp i beina før helgens kamper. Men det hadde også litt med at Tommy hadde en uheldig kamp mot Stjernen i runden før. Som sagt tidligere så har jo Tommy holdt ett mye mer stabilt nivå enn hva vi forventet, men mot Stjernen så fikk han altså en dårlig kamp. Skadesituasjonen er ganske så bra nå. Morten Ask er usikker, han trener lett, men avgjørelsen om hvor mye eller om han spiller i det hele tatt er ikke tatt ennå. Ellers så er det jo klart at Bård Sørlie ikke spiller. Han er med å trener igjen nå, men vi ser neppe Bård på isen på denne siden av nyåret. Han er dog en spillertype og har en innstilling som er en treners drøm, så vi gleder oss til han er tilbake for fullt.

Hvor god kontroll har dere på nivået til de andre lagene før helgens semifinale?

Vi har vel ganske begrenset informasjon om de forskjellige lagene. Vi har snakket med Storhamars ledere om Jukurit Mikkeli. De er ett ungt lag med raske ambisjonsrike spillere. De går fort på skøyter og blir helt klart vanskelige å slå. De hadde jo likevel fordelen av hjemmebane når de slo ut Storhamar og den fordelen er viktig i europacupen.

Det franske laget Anglet Hormadi vet vi lite om. De sliter i den franske ligaen og det er vel stort sett det vi vet.

London Knights forventer vi at spiller slik som i fjor. De har jo mange canadiere og gode keepere. Det kommer nok til å bli en veldig fysisk kamp hvor det blir viktig å bruke muskler og hodet! Vi satser dog på at vi har gjort jobben vår i de to første kampene slik at den siste mot London blir avgjørende.

Niklas Barklund må stå over de to første kampene etter at han fikk matchstraff i fjorårets siste kamp. Han vil helt klart bli veldig viktig å ha med igjen når vi skal opp mot London Knights.

Hvordan legges taktikken opp mot motstandere man ikke har møtt så ofte (eller ikke møtt i det hele tatt) i motsetning til de lagene som vi møter i serien?

Vi går ut forsiktig, føler litt på motstanderen. Viktig å kjøre tett hjem med fem mann i midtsonen. I internasjonale kamper kan man ikke ruse på og så få ett par mål mot seg. Da er kampen som regel kjørt. Det er helt klart viktig å få det første målet. Man kan nok regne med at førsteperiodene vil bli spilt ganske så forsiktig i alle kampene denne helgen. Ellers så kommer vi nok til å kjøre det samme defensive grunnspillet som vi for eksempel gjør når vi møter Storhamar.

Siste spørsmål: Kommer vi som første norske lag til en finale i europacupen?

Vi må jo tro det! Man skal i hvert fall lete lenge etter en så god mulighet som det vi har nå. Og da tenker jeg både på at vi skal spille hjemme på Jordal Amfi og at vi har overkommelige motstandere. Vi satser jo også på at tapet mot Frisk/Asker mandag skal virke skjerpende på alle oss i Vålerenga. Så da er det bare å håpe at flest mulige fra Klanen kommer for å hjelpe oss mot målet vårt.

Dermed var vår tid med "Stubben" over og da gjensto det bare å ønske lykke til i helgen.

Publisert torsdag 22. november 2001
   

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen