www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Hockey
Overblikket
Kampene
Arkivet
Intervjuer
Om KHPN
 
Intervju med Tommy Lund
Av: Tom Jacobsen

Etter to storkamper på rad valgte KHPN å slå av en aldri så liten prat med vår nye keeperjuvel, Tommy Lund.

Hvordan føles det å våkne i dag til store oppslag i alt av aviser?

Jeg har ikke fått sett det selv ennå, men jeg har jo fått en del meldinger av kamerater om at det står mye om meg og det er jo moro. Det var mange som ville slå av en prat etter kampen i går, så det var jo ventet at det skulle bli litt dekning om meg i dag.

Fortell litt om deg selv.

Jeg er 20 år, går på lærehøyskolen i Oslo og har kjæreste. Fritiden brukes stort sett på hockey. Jeg trener to ganger hver dag for å bli best mulig og ved siden av studiene så har jeg jo da ikke så veldig mye tid til overs.

Den resterende tiden blir da brukt på kamerater og kjæresten selvfølgelig. Lørenskog er moderklubben min og der blei jeg tatt opp i A-stallen når jeg var 15 (av daværende trener Roy Johansen). Har også spilt en sesong for Furuset og i forrige sesong var jeg utlånt til Sparta.

Du kom rett fra en kanonkamp på Hamar til et godt befolket Jordal Amfi hvor serielederne fra Asker var motstander. Hvordan var følelsen din før kampen?

Det var nervøst. Jeg følte at det gikk ganske brukbart på Hamar og var selvfølgelig spent på om jeg ville greie å følge opp den innsatsen mot Frisk også. Det var et sug i magen de siste minuttene før kampstart. Men med en gang kampen var i gang så glemte jeg nervøsiteten og konsentrerte meg fullstendig om å få stoppa de puckene som kom mot meg.

Vi har gitt fra oss noen poeng i seriestarten og ville ha kommet på etterskudd om vi skulle ha tapt i går også. Det ville ikke ha vært noe positivt for laget. Likevel så er det meg selv jeg konsentrerer meg om før kampene i stedet for å tenke på hvordan tabellen skulle se ut ved et eventuelt tap. Jeg er alltid veldig spent foran kampene, men i går var det vel litt spesielt med tanke på at det gikk bra i forrige kamp.

I forrige sesong blei du leid ut til Sparta. Det virker som om du har kommet tilbake som en bedre keeper. Hva lærte du der nede?

Jeg lærte mye psykisk. Det var tøft å pendle ned til Sarpsborg hver eneste dag og jeg blei vel ganske sliten av det. Men jeg har helt klart vokst på det året. Det var jo en liten nedtur å bli leid ut fordi det er jo Vålerenga som jeg vil spille for, men jeg er ung og visste at det ville bli lite spilletid på meg i forrige sesong. Da virket det som et smart trekk å ta ett år i en annen klubb for så å komme sterkere tilbake til Vålerenga.

Dagbladet kjører i dag overskriften "Nå vil jeg på landslaget". Er det fare for at Tommy Lund mister bakkekontakten?

Den overskriften er tatt fullstendig ut av sammenhengen. Jeg har et mål om å bli best mulig og selvfølgelig så er målet å bli landslagskeeper, men det er et langsiktig mål og ikke noe som jeg føler at jeg har kvalfisert meg til nå. Jeg har en pappa (Kai Erik Lund) som har vært med i toppidretten og han passer godt på at jeg ikke skal ta av. Alle spillera i Vålerenga har også vært med på så mye gjennom så mange år at det er ikke snakk om at "junior" på laget skal få lov til å bli stor på det.

Du er ung og talentfull, men det er jo sjeldent nok til å få bli førstekeeper i de store ambisiøse klubbene. Hvor tålmodig er Tommy Lund?

Jeg er veldig tålmodig, veit at jeg er ung og at jeg har veldig mye å lære for å bli en stabilt god toppkeeper. Jonas Forsberg er en meget god keeper og han er også veldig mye mer rutinert enn meg. Det er helg greit at han igjen overtar rollen som førstekeeper når han er tilbake fra skade. Jeg lærer veldig mye av ham både på treninger og ved å se ham spille i kamper.

Jonas er også veldig flink til å komme med råd og kommentarer til mitt spill. Det er veldig positivt. Jeg har også stor tro på at jeg kommer til å få bra matching fremover, selv når Jonas er tilbake. Det er viktig for klubben at vi har to keepere som kan stå ved eventuelle skader og lignende.

Kampene kommer tett fremover. Søndag gjester Stjernen Jordal Amfi. Er du nullstilt til kampstart?

Ja, det er det ikke noen tvil om. Jeg sugde på karamellen i går kveld, men det var bare en kamp. Den er nå historie og i dag er det tilbake på trening og å forberede seg på neste kamp.

Neste uke er det Lørenskog og Furuset som venter. Begge har jo overrasket i serieåpningen, men det vil vel bli et helt annet kampbilde enn det du har opplevd i de siste to kampene. Hvordan ser du på det?

Det er helt klart at vi må være skjerpa til de kampene. Begge lagene har overrasket og er mye bedre enn de ble tippet til før sesongen. Det er viktig at vi er konsentrerte hele tiden ellers kan vi fort gå på en smell.

Som keeper så blir det en annen situasjon enn det har vært hittil for meg denne sesongen. Mot de to lagene får man max 5 skudd på seg i en periode og da er det veldig viktig at man ikke går kald og mister konsentrasjonen. Vi har heller ikke overbevist så veldig spillemessig hittil i år og det vil bli viktig for hele laget at vi finner igjen spillet vårt.

Det virket som om du satte pris på publikum i går. Hvordan føles det å spille foran Klanen?

Det er rett og slett kjempemorsomt. I går blei jeg bare glad når jeg hørte navnet mitt blei synget om og om igjen. Klanen er veldig viktig for oss som er utpå og da spesielt når det er så god stemning som det var i går.

Klanen på sine gode dager er som en syvende mann på isen (med keeper selvfølgelig). Som unggutt i Vålerenga så blir man fort lært opp av de eldre at man skal vinke tilbake til publikum. Saltoen etter kampen er noe jeg må øve litt mer på. Jeg lander på ryggen hver gang. Målet er jo selvfølgelig å komme helt rundt.

Med det så valgte vi å la Tommy få slippe unna for denne gang, men om storspillet fortsetter så dukker han nok opp i intervjuseksjonen til KHPN igjen før man vet ordet av det.

Publisert fredag 5. oktober 2001
   

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen