www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Hockey
Overblikket
Kampene
Arkivet
Intervjuer
Om KHPN
 
Intervju med Atle Olsen
Av: Tom Jacobsen

Med et par seire i treningskampene så langt, valgte KHPN å ta en prat med lagets kaptein, Atle Olsen, for å høre litt om hvordan situasjonen er i Vålerenga Hockey en knapp måned før seriestart.

Årets sesong. Hva slags mål har Vålerenga satt seg?

Det aller første målet vårt er å gå videre i Europa. I år er det virkelig på tide at vi tar et steg videre. Så er det selvfølgelig et mål både å ta en ny bøtte og å vinne serien. De to siste er mål man alltid skal ha i Vålerenga.

Vi har mistet en del spillere fra forrige sesong. Er de bra nok erstattet?

Ja, foreløpig ser det ut som vi har komplettert stallen veldig bra. Vi har hentet hjem en del som har vært her før og som dermed kjenner mentaliteten i klubben fra før av. Jonas Forsberg er også en vannvittig bra keeper. Han kommer spesielt til å bli en viktig brikke i Europa og i sluttspillet. De kampene hvor vi virkelig trenger en matchvinner bak der.

Du har vært ute av landslaget en periode. Frister det med comeback nå som Roy Johansen har blitt landslagssjef?

Ja, det gjør det definitivt. Men når det er sagt, så må jeg jo først vise at jeg er god nok til å få være med på laget.

Hvor viktig er det for Norsk hockey å komme seg opp i A-gruppa igjen?

Det betyr alt. Norsk hockey er nødt til å komme seg opp igjen så fort som mulig. Roy har pratet med de fleste som av forskjellige grunner takket nei til landslagsspill under Boork, og flere av dem kommer nok til å være tilgjengelig nå til sesongen. Norge er nødt til å ha med alle de beste for å ha muligheten til å gå opp igjen i VM.

Hvor lenge kan vi forvente å se Atle Olsen i Vålerengas drakt?

Jeg skrev under en ny to års kontrakt i sommer og blir med andre ord helt sikkert med i de to åra. Hva som skjer etter det er dog usikkert. Der er det flere ting som spiller inn. Jobb, familie situasjon, skader og eventuelt andre ting som måtte dukke opp innen den tid.

Du var et par år i svenske Färjestad. Hva tok du med deg hjem derfra?

Ja, jeg hadde to veldig fine år der borte, men det var likevel veldig godt å komme tilbake. Både til Vålerenga og til byen Oslo. Det jeg tok med hjem var vel grunnleggende hockey og en veldig bra treningskultur. Forskjellen er vel jevnheten som de har i stallene sine i Sverige. Man må hele tiden være på topp, fordi en formsvikt eller en skade kan gjøre at man er ute av laget i en lengre periode. Man kan nemlig fort oppleve at spilleren som kommer inn for deg spiller enda bedre enn det du selv har gjort. Vålerenga er godt på vei med det samme nå. Vi har fire bra femmere og med en liten formsvikt, blir det raskt mindre spilletid. Derfor må vi nå hele tiden være på hugget.

Media har ikke norsk hockey full klaff med. Hva kan gjøres for å få hockey'n tilbake i rampelyset?

Et veldig bra spørsmål som vi dessverre ikke har noe enkelt svar på. Hockey er publikumssport nummer to i Norge, men vi ser likevel at avisene er mye mer opptatt av å skrive om damehåndball og lignende. Det betyr vel at det kun er internasjonale resultater som teller for at vi skal få spalteplass. Og med resultater så må vil vel komme oss til kvartfinalen i et VM og kanskje vi i VIF også må vinne Europacuppen. Det er mange journalister rundt i redaksjonene som er genuint interessert i sporten, men det hjelper jo ikke så lenge de ikke får sakene sine på trykk. De eneste gangene vi får store oppslag er ved eventuelle skandaler.

NRK2 skal jo nå begynne å sende hockey på mandagskveldene. Tror du det vil ha noe å si på interessen?

Vel... det er jo NRK2 og seine mandagskvelder. Det blir nok ikke de store seertallene, men det er jo lov å håpe at det kan påvirke avisene til å skrive litt mer om det positive som skjer i norsk hockey.

Hvilke lag er det som skal utfordre Vålerenga denne sesongen?

Det sier seg jo selv. Frisk/Asker og Storhamar er de eneste som er bra nok til å utfordre oss. De andre lagene er rett og slett ikke bra nok. Noen av dem har en god femmer, men det holder ikke til å blande seg inn blant de tre øverste. Det nye seriesystemet hvor lag 3-6 skal kjempe om de to siste semifinaleplassene kan nok dog skape en del flere interessante kamper.

Hvordan skal vi få flere lag opp på nivået til de tre topplagene?

Trening! Det er ingen av de andre som er på det samme treningsnivået som Vålerenga, Storhamar og Frisk/Asker. Økonomi har nok ikke så mye å si. Man må produsere noe før man skal få betalt for det. I Allsvenskan er det omtrent som i norsk hockey. De beste der tjener omtrent som i Norge, mens det i de mindre klubbene er dårligere betalt. Likevel er det helt andre holdninger ovenfor sporten og treningene enn det er i noen norske klubber. Det optimale ville vært om Stavanger og Bergen klarte å få gode lag, men foreløpig ser jo det litt dårlig ut. Vi har jo heller ikke nok gode spillere til å ha en 10-lags serie. 8 lag er maks slik situasjonen er nå. Jeg må vel ærlig innrømme at utbytte av å spille mot de to dårligste lagene ikke er så veldig stort. Bortsett fra at det alltid er moro å score mål da (hehe).

Hva med kvaliteten på dommerstanden?

Man kan vel si at de følger nivået på norsk hockey. Noen er veldig bra, mens andre burde sette seg ned for å lære seg hockey før de dømmer. I toppkampene er det dog som regel bra nivå på dømmingen. Når det er sagt så kan man ikke forvente at dommerne skal være noe mer feilfrie enn det vi spillere er...

Hvilken motstander er vanskeligst å møte?

Etter en relativt lang tenkepause og en liten konsultasjon med Örjan Nilsson kommer Atle frem med svaret. Jeg blir vel uten tvil dratt oftere ut på egne treninger enn i kamper. Men må jeg komme med et navn så er i hvert fall Kyle i Frisk/Asker den mest slitsomme å møte. Han gir seg nemlig aldri.

Sett sammen en "drømmefemmer" av spillere du har spilt sammen med i karrieren din (ja, litt tabloid ble vi nok...)

Keeper: Boris Rousson. Han var en levende vegg den siste sesongen jeg var i Färjestad. Backer: Atle Olsen og Jaromir Latal. Latal var rett og slett en veldig god spiller. Løpere: Marius Rath, Espen Knutsen og Kristian Huselius. De to første er vel godt nok kjent for Vålerenga-supportere, mens Kristian er en meget god spiller i svensk hockey. Han ble "skyttarkung" i Frølunda i forrige sesong. Er vel nå på vei til NHL.

Av de unge spillerne i klubben. Hvem er det vi supportere burde ha et ekstra øye på i sesongen som kommer?

Både Christian Thygesen og Andre Höibyhagen ser ut til å ta nok et steg videre i år. Og da blir de veldig gode. Lasse Fredriksen er tilbake i klubben etter en del år i Furuset, han kommer også til å bli god. Magne Karlstad vil nok ikke få så mye spilletid denne sesongen, men han er definitivt en for fremtiden.

Som en avslutning. Har du noen kommentarer eller en liten oppfordring til Klanen?

Klanen er folk med Vålerenga i hjertet. Dere betyr enormt for oss som spiller. Den stemningen som dere lagde under finalene forrige sesong var som et adrenalinkick uten like for oss på isen. Når dere er punch på tribunen så smitter det over på oss også. Håpet vårt er jo at det er flere av dere som møter opp på de ”vanlige” kampene også. Selv om vi har full forståelse for at heller ikke dere finner det så motiverende med kamper mot de aller dårligste lagene.

Med det så fikk Atle lov til å forlate Jordal, mens KHPNs utsendte gikk hjem vel vitende om at bøtta blir vår igjen!

   

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen