www.vif-hockey.no
Klikkbar meny
- Vålerenga - Storhamar 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
Jordal amfi
4483 tilskuere
Mål:
1. periode: 1-0 (9.17) Patrick Englund (Johan Brummer, Johan Åkerman).
2. periode: 2-0 (24.56) Geir Hoff (Englund, Brummer), 3-0 (29.04) Kenneth Larsen (Englund), 3-1 (36.09) Geir Svendsberget (Morten Fjeld, Sergej Putsjkov).
3. periode: 3-2 (41.52) Ole Eskild Dahlstrøm (Alexander Smirnov), 4-2 (55.21) Åkerman (Brummer), 5-2 (57.49) Åkerman.
Hoveddommer: Hans Petter Berg, Stjernen.
Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. og liten disiplinærstraff, Storhamar 5 x 2 min.
Vålerenga tok sin 20. NM-tittel.

20 bøtter!!!!!!!

Endelig, etter en noget nervepirrende finaleserie kom bøtta hjem til Jordal.
Personlig hadde jeg god tro på at dette ville gå veien, men helt sikker kan man ikke være mot Storhamar.....det viste seg at de skulle gi oss en liten støkk:

1. periode:
Som ofte ellers så tar vi føringen i matchen og legger spillet i Storhamars sone, om enn ikke så klart som ellers. SIL forsvarer seg bra og det er ganske tøft utpå isen.
I et tidlig angrep kombinerer Englund og Barlie bra, men det blir ikke mål av det. Norgren er med ennå. Først på 5.38 begynner det virkelig å skje:
Dahlstrøm blir utvist for tripping. Vi kjører powerplay som holder på å bli noe: pucken passes kjapt og ender hos Marius Rath som legger den straks utenfor åpent mål på 6.51....
SIL overlever utvisningen, men på 8.28 danser Kenneth Larsen rundt buret, prøver seg kjøkkenveien, men Norgren er med. Endelig kommer målet etter mye press:
Åkerman sender pucken til Brummer i SILs sone, han sender den videre til sin landsmann, Patrik Englund, som smeller til på 2-touch nesten uet ifra blå, noe til høyre for keeper. Pucken er knallhard, lav og går inn i buret ved stolperota.
1-0
På 11.21 får Storhamar powerplay, men vi rir det greit av. Halvveis i perioden er det mye hawaispill, ingen av lagene ser særlig organiserte ut en stund. Brummer får avgårde et bra skudd som Abrahamsson prøver å styre inn, med Norgren er med på notene og plukker den.
Perioden virker som om den holder på å dø ut da vi får powerplay etter at Svendsberget på SIL må ut for hekting.
Englund og Åkerman skyter noen knallskudd, men Norgren i bondemålet redder. Stort mer skjer det ikke i en periode som vi ser ut til å ha taket på.
Skudd: 8-4
Dropp: 16-9 (!)

2. periode:
Allerede etter 1.34 er Øystein på ferde, men det blir mer av en halvtjangs.
På 2.50 er det krise: bønda vinner pucken i midtsonen, våre er på vei fremover, og bare Hans Abrahamsson er igjen bak, alene mot to bønder. Hasse følger han som har pucken ned mot rundvantet, legger seg og bruker kropp og kølle til å ødelegge pasningsmuligheten. Gutta kommer hjem og rydder opp. Takk Hasse!
På 3.47 prøver en SIL-spiller å vinne seg innpass i italiensk fotball da han prøver å filme en utvisning etter at Åkerman kolliderer med han i midtsonen. Men Berg går utrolig nok ikke på den. 4.23 ut i matchen begynner Bård Sørlie å ta for seg, men ender ikke i fryseboksen.
Så skjer det, nesten litt uventet:
Patrik Englund passer til Geir Hoff ute på SILs blå, på venstre side ved vantet. Geir sender avgårde en lav og hard puck, den går forbi en dekket Norgren, treffer på innsiden av stolpa og dingler rundt inne i Storhamars mål.
2-0, og troen på bøtta blir sterkere.
På 5.57 er det litt ruckus da Bård og Øystein tar litt for seg, Øystein ender i boksen. Så er det mål igjen til oss: 9.04 ut i perioden er det Englund som regisserer nok et angrep, skyter, det blir retur som Kenneth Larsen kaster seg etter. Nærmest liggende i lufta en meter fra mål, klarer han å få avgårde et skudd som overrumpler Norgren og det er
3-0
Her følte jeg at matchen allerede var vunnet. 12 minutter ut i perioden står det 9-0 i skudd til oss...
Vålerenga leker seg på isen, Øystein stuper inn i midtboksen mellom spillerboksene og Vegar kjører enmannshow mot SIL-forsvaret.
Men vi blir kanskje litt for nonchalante, får plutselig glepper det:
16.09: Pucken er litt "klabb og babb" i vår sone, spretter til en udekket SIL-spiller som setter den i goal bak en utfintet Bergkvist.
3-1
På 17.35 kommer kveldens mest kontroversielle avgjørelse: Atle Olsen takler en SILspiller mot vantet, han går ned, litt stygt og Berg dømmer krysstakling og gir Atle 5 minutter pluss liten disiplinærstraff. Det virket kanskje litt strengt?
SIL får dermed 5 minutter powerplay, ca. 2.30 i denne perioden og 2.30 i tredje, uansett om de scorer.
Det er svært ampert på isen nå og Storhamar presser. Mot slutten av perioden tar de t.o.m. ut keeper ved en dropp i vår sone. Mål blir det ikke.
9-4 i skudd.

3. periode:
SIL fortsetter powerplayet og presser oss. På 1.52 gjør Ole Eskild Dahlstrøm det SIL er gode til i overtall: han scorer etter at vår forsvarsboks ikke klarerer å henge med.
3-2 og vi fortsetter ennå litt til i undertall.
SIL begynner å ha et ganske sterkt press og jeg kjenner at min tro på bøtte er noe svekket, samt at nervene strammer seg til...
Men Bergkvist er i slag og tar det som kommer. Og det er en del: 5.38 ut i perioden står det 0-9 i skudd!
På 7.50 ser det ut til at vi begynner å vinne litt kontroll i vår sone, selv om vi ikke klarer å angripe skikkelig.
9.48 i perioden har vi begynt å få til angrep også og Storhamaroffensiven begynner å dabbe av. Men på 11.50 kontrer de, Lubos glepper sin mann og en SIL-forward er alene med Bergkvist.... som redder mesterlig! Kanskje dagens viktigste redning.
På 13.40 står det 1-10 i skudd da Rune og Øystein Olsen kommer gjennom Storhamarforsvaret.
Øystein avslutter etter at de har dratt ut keeper og forsvar: pucken går bak Norgren i SIL-målet, treffer utsiden av den borterste stolpen og går ut....
15.21 ut i matchen er det Åkerman som redder de frynsete nervene mine:
Han tar rett og slett pucken fra midtsonen og forserer inn i SILs sone, drar ut en eller to forwarder, begge backene deres og skyter pucken opp i Norgrens venstre hjørne, i taket.
Helt utrolig mål...og med det er matchen punktert.
4-2
Og da passer det bare helt glimrende at det er Åkerman som setter det endelige spikern i kista:
På 17.44 har SIL tatt ut keeper, Åkerman vinner pucken og lobber den over hodene på de bakerste SIL-spillerne. Den spretter litt på veien og går inn....
5-2.
På trass av ampre og småsure SIL-spillere kan feiringen begynne....
Skudd: 7-11
Dropp: 11-7

Vel, hva kan man si?
Jeg trodde på seier og det hadde jeg rett i. Hadde jo på med lykkelua også...heh.
Vi starter best, presser i første og setter inn en puck.
I annen så herjer vi tildels, går opp til 3-0 og begynner å slappe av.
Ved hjelp av det fem-minutter lange powerplayet kommer SIL seg inn i matchen og i første halvdel av siste periode ser det riktig stygt ut. Da spøkte det regelrett....
Men da Åkerman gjør dagens prestasjon er det hele avgjort.
Etter å ha tapt de to første finalene kommer vi tilbake og tar tre strake seire.
Godt gjort og bare for jævlig deilig....takk skal dere ha gutter.

Forresten: En liten sak under feiringen og kølleutdelingen fra gutta: lurer på hva det er som får en middelaldrende dame til å stå å hoppe sammen med småbarna etter køller (heheh), for å ikke snakke om at hun regelrett røska køllene ut av henda på småbarna....patetisk.

Vel, helt til slutt benytter denne karen anledningen til å takke for sesongen, som tross alt var en meget herlig sesong, selv om Ishockeyforbundet gjør alt de kan for å drepe hockeyinteressen. (10-lagsserie, bonusrunder, semier og finaler på altfor få dager...m.m.)
Det var godt å se den tjuende bøtta komme til Jordal....
Og nå drar jeg på Bohemen for å hilse på noen bøtter, jeg og.....

For Vålerenga Hockey På Nett: (kl.23.25, 1. april) Kristian "Tægg" Tolonen