/VHPN /Europa /Multimedia /Klubben /Kampene /Diskusjon /Nyheter
 

Ukeblikk fredag 08.06.2001
Av: Atle Enersen

And the winner is... Vålerenga(?)

Mye skal til for å vippe Vålerenga ned fra tronen kommende sesong - selv om vi er Vålerenga! At Vålerenga er klubben som snubler i de merkeligste tuer er bare sånn Vålerenga er, men det skal pokker meg godt gjøres om St. Halvards menn skal klare det i sesongen 2001/2002.

Underskriftene hagler på Jordal om dagen, og Sportsdirektør Håkan Södergren er mer enn positiv til kommende sesong. Det viktigste, sier Södergren, er at vi beholder stammen i laget - slik at vi kan inneha en kontinuitet og en majoritet av spillergruppa som kjenner hverandre. I første rekke er det rutine som vinner hockeykamper, rutine og samspillte lag, ikke enkeltprestasjoner.

Derfor forefinnes nå følgende signaturer på papir siden siste ukeblikk:

 • Christian Thygesen, 3 nye år
 • Kjell R. Nygård, 3 nye år
 • Erik Tveten, 1 nytt år
 • Hans Abrahamsson, 1 nytt år
 • I tillegg skal i følge Södergren både Nicklas Barklund og Erik Ryman signére nye ettårs kontrakter i løpet av uken. Avtalene er i boks så det er bare for gutta å sprette innom Jordal for å kunne spille med verdens vakreste logo på brystet enda ett år.

  Av disse seks spillerne må jeg si at Hasse er den jeg er mest glad for fortsetter, sånn helt personlig. Jada, det er morsomt med Tyggis og Ricky, men for faen, Hasse er min personlige Gud!

  Hasse går alltid på isen og bare sliter og sliter, gir aldri opp. Ikke en gang da han var nær ved å bli drept i den siste semifinalen i 1999/2000 mot Frisk/Asker hjemme på Jordal (milten sprakk) ga den joviale, sympatiske Svenske håndtverkeren opp. Selv etter et langt sykeopphold med komplikasjoner kom han tilbake og er i dag en av hjørnesteinene i Vålerenga. Jeg håper Hasse får en knallsesong i Vålerenga-trøya, det fortjener han, får har ofret så mye, vært så innbitt på å ikke bukke under som Hasse!

  At Mester Erik velger å ikke dra til fjøset i fjellet på Gjøvik er heller ikke noe som skal avfeies med en bisetning. Erik er samma ulla som Hasse, år etter år entrer han isen på Jordal og bare sliter og sliter. Erik er én av gutta i Vålerenga som er der alltid og som gjør medspillerne sine gode. Takk Erik! Om du ønsker så skal vi ordne æreskortesje til Gjøvik neste år, men enda ett år får vi glede oss over deg på Amfi'n!

  Fy faen (sorry for språkbruken), jeg gleder meg til høsten!

  Vegard "skaff meg en jobb" Barlie...

  Vegard Barlie driver fortsatt og leter etter jobb. Ergo har han ikke signért for hverken Vålerenga eller Frisk/Asker - med mindre noe har skjedd de siste 24 timer. Det har det neppe, da hadde Jordal ringt oss - eller om det var Frisk han valgte ville debattforumet vårt vært oversvømmet av (atter en gang) hoverende innlegg fra tutebergets forrykte og utopisk håpende (i retning av serie/NM-gull) folk.

  Hva er det egentlig Vegard driver med da? Jo, han vil ha jobb...

  Det er forsåvidt greit det, vi trenger alle en jobb. Uten at jeg vet 100% hva som er Vegards kriterier så antar jeg har har blinket seg ut en spesiell type jobb. Igjen er det greit, vi skal da alle få lov til å drive med det vi har våre intr. for - hvis sjansen er der.

  Personlig drømmer jeg om jobb på Guinness-fabrikken som kvalitets-kontrollør, dessverre har jeg ikke fått den sjansen enda, ergo holder jeg meg til IT-industrien.

  Men Vegard da? Kanskje Vegard skulle senke ambisjonsnivået en smule vedr. jobb og innse at han - om han vil - har en 3-4 gode år igjen som hockeyspiller, uansett klubb? Han blir ikke miljonær av det, men fy pokker så morsomt han kan ha det. Enten han spiller for Vålerenga eller Frisk.

  Jeg håper at Vegard får klistra underskriften sin på et papir snart, helst for Vålerenga, men for all del, Vålerenga trenger gode motstandere for å være gode, og om han nå havner i Frisk så er han faktisk med på å dra Vålerenga. Det viktigste for Norsk hockey er at Vegard ikke gir opp men fortsetter å være en faktor i toppen av eliteserien.

  Når det gjelder Vålerengas behov for Vegard så er det ikke som den store frelseren, men snarere som en del av stammen i laget. Vegard er lagspiller, joda han har enkeltmanns-kvaliteter også, men han har i nåtid først og fremst kvaliteter som er kompletterende for en femmer. Med andre ord så er ikke Vegard tiltenkt rollen som Tommy Kiviahos etterfølger. Så var det sagt.

  Ukeblikket...

  ...glir inn i sommerdøsigheten igjen - men er tilbake før man aner! God natt Vegard, måtte valgets kval bringe deg visdom og evne til å velge det rette (Vålerenga) - hvorhen du er...


  Juni 2001:
 • Ukeblikk: Stallen nær komplett, og litt Vegard... (08.06.2001)
 • Tidligere:
 • Mai 2001
 • April 2001
 • Mars 2001
 • Januar 2001
 • Desember 2000
 • November 2000
 • Oktober 2000
 • September 2000


 •  

  copyright - ikke bare
for bønder!