/VHPN /Europa /Multimedia /Klubben /Kampene /Diskusjon /Nyheter
 

Ukeblikk fredag 04.05.2001
Av: Atle Enersen

Ned som en melsekk?

I dag starter den første av tre skjebnekamper for Noges del. Enten blir vi dumpet til "1. divisjon" - eller B-gruppa som det het i gode gamle dager - eller vi får spille mot de store. I kveld skal Japan tuktes, noe som bør være en enkel oppgave.

Dessverre har Japan friplass i neste års VM slik at kampen egentlig er latterlig, idiotisk og totalt meningsløs. Omtrent som Leif Boorks innsats mao. Norges andre motstandere er Latvia og Hviterussland. Pga. Japans friplass er det kun vinneren av gruppa som kan titulere seg A-nasjon neste år.

Jeg så opptaket av Norges kamp mot Italia, og jeg ble skremt. Jeg vet ikke hva i svarte Leif Boork har gjort for å lage gråstein av bronsje. Norges spillere så ut som forfjamsa høns, det være seg om de var fra Vålerenga, Frisk eller Stjernen. Totalt ulikt - og definitivt reduserte - slik vi ser de på den hjemlige arena. Det virker rett og slett som Boorks prosess med først å bryte ned spillerne for så å bygge de opp igjen stanset etter nedbrytelsen.

Det er klart som dagen, Leif Boork bør ha hatt sin siste dag som sjef. Fadesene står i kø for den ujoviale svensken, og merk mine ord; Det har ikke nådd bunnen enda. Jeg tror nemlig ikke at Norge klarer å snu dette, jeg tror det bærer rett ned. Jeg tar mer enn gjerne feil, men jeg har ikke noe tro på laget med Boork i nærheten. Boork er en taper, og han har bevist til det fulle at den eneste suksess han har hatt med landslaget er å skape tapere. Det skal ingen ta fra ham!

Så gjenstår det bare å håpe da, på tross av at jeg ikke tror det, at Petter og Arne kan få skikk på dette...

Lyspunktet...

...må jo være Norges kamp mot Italia, og da ikke resultatet, men 6 poeng til Vålerenga. Bård putta 2, Tommy putta, Morten Ask assisterte inn 2 og Ricky ett. Jeg vet ikke om gutta leser skribleriene våre mens de er nedi der, men gjør de; Stå på gutta - skyv inn gåller til den store gullmedaljen i dag!

(Sabrina: Du har herved oppdraget med å formidle!)

Etter at Boorks Vålerenga-hat har blitt stagget har gutta virkelig vist at de har en rettmessig plass i troppen. Det skulle bare vært flere... Atle Olsen f.eks., eller Rune Fjeldstad. Rutine kalles det, kjekt å ha med. At Rune legger opp ville sannsynligvis bare gjort ham enda mere tent og punch. Men sånn ble det ikke...

Anyway, vi krysser fingre, tær, armer og ribben for gutta fra Oslo Øst i resten av kampene; Dere kan være Norges redning karar!

Anders Fredriksen?

I forrige ukeblikk lurte vi på hvorfor denne Anders Fredriksen preger forsiden til NIHF (www.hockey.no)... Hvorfor hauses denne fyren opp? Ingen har produsert noe svar...

Det er forsåvidt ikke overraskende! Det er sikkert bare enda ette av NIHF's "geniale" trekk, omtrent i samme genre som å ansette en militant svenske som landslagssjef...

Ukeblikket...

...rister på hodet så det skrangler (det skal forøvrig ikke mye til...). God natt dere som ansatte Leif Boork, jeg håper ikke dere sover godt, hvorhen dere er...


Mai 2001:
 • Ukeblikk: Spillere ut, spillere inn, spillere vi ikke ville ha... (30.05.2001)
 • Ukeblikk: Morten Fjeld vender hjem, Norge ned, Serge til Cuba(?) og Anders Fredriksen-mysteriet løst... (13.05.2001)
 • Ukeblikk: Ned som en melsekk? Lyspunktet og denne Anders Fredriksen-typen... (04.05.2001)
 • Tidligere:
 • April 2001
 • Mars 2001
 • Januar 2001
 • Desember 2000
 • November 2000
 • Oktober 2000
 • September 2000


 •  

  copyright - ikke bare
for bønder!