[an error occurred while processing this directive] Klanen - Kontakte Klanen
 www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
[an error occurred while processing this directive] Kontakte Klanen
Bak kørja
Tabellen
Kampene
Spillerne
Arkivet
Historien
 
Bak kørja Torsdag 19.09.2002

Av: Rune Julsvik

Før sesongen...

...ja, det er fortsatt før, men nå er under ei uke til Vålerenga, for første gang gjennom tidene, spiller en kamp i BLNO. Det er klart, noen tanker må man jo gjøre seg opp før serien fyrer løs. Første motstander er Asker borte. Det blir spennende og vi i Klanen stiller selvfølgelig opp i Rykkinhallen for å støtte laget. Vi reiser i samla flokk. Bohembussen er satt opp til avreise klokka 17:15 fra Bohemen selvfølgelig. For mer informasjon trykk her. Asker er et lag som av de aller fleste blir regna som favoritter i årets serie. Med andre ord vil den første kampen kunne vise mye av hvordan Vålerenga vil klare seg. Allikevel vil det nok ennå drøye litt før bønda virkelig skal få smake hva Vålerenga står for. Første hjemmekamp er ikke før 12. oktober og vi skal spille i den svært intime Jordalhallen, i hjertet av Vålerenga. Det kommer ikke til å bli lett å møte oss hjemme i år.

En regelendring er det kommet i år. Og helt ærlig, dette er en kuul regel. To nordmenn må være på banen hele tida. En genistrek for utviklinga av sporten i Norge. Jeg mener; hvor mange egne produkter har for eksempel Asker? BLNO-klubbene har rett og slett ikke tatt rekrutteringa på alvor. Nå må de kanskje våkne; men Harstad har sin egen måte å unngå regelen på. De vil bruke kroaten Sanel Gabela som nordmann. Begrunnelsen deres er at han er asylsøker. Hallo! Hvem som helst kan søke asyl. Vålerenga derimot har kun to utlendinger i stallen, og det er amerikanerne våre. Resten er altså nordmenn, så når Palmqvist skal bytte slipper i hvert fall han å gå rundt og spørre "er du norsk? - er du norsk?"

Vålerenga har i år en snittalder på 20,5 år. Vi har talentfabrikkene Ammerud og Ullern i ryggen og det skal ikke ses bort i fra at egenproduksjonen vedvarer å være så høy, at vi slipper dyre innkjøp av stjerner også i framtida. På den måten vil vi fortsatt kunne ha sultne spillere som er villige til å spy for Vålerenga, som våre to amerikanere gjorde i Holmenkollen foran TV2s kameraer. Allikevel, Vålerenga, eller Ammerud og Ullern, er blitt beskyldt for å ødelegge U20-serien i Oslo ettersom vi bruker de unge spillerene våre i BLNO og det ikke er nok igjen til at de kan stille U20-lag. Men utvikler de seg ikke bedre i den beste serien enn i U20-serien da? Det tror i hvert fall jeg. Og sant og si synes jeg det som skjer i bygda mellom de syv små steinhellene er klare resultater av nettopp denne regelen og den trenerfilosofien som Manne Palmqvist har. Ulriken og Gimle snakker nå om å slå sammen laga sine. Gimle er kjent for sitt arbeid med yngre spillere og det er vel nettopp dette Ulriken vil utnytte. Det trengtes altså et Vålerenga til å vise vei...

TV2...

...er kanalen som står for tv-sendingene fra BLNO og de går på onsdager. Men hvorfor må de ha denne håpløse flimmer- og karusellfilminga, tekstmeldinger som ruller rundt over alt på skjermen, håpløse journalister i studio som ikke ser forskjell på ball og baller, ja rett og slett et tvprogram, hvis man i det hele tatt kan kalle denne søpla for et program, som kun er mynta for tretten- fjortenårsgamle unger med sterk trang til en tur på Tusenfryd. Det er faktisk noen av oss som er litt eldre, som blir slitne av disse sendingene og som har et sterkt ønske om at sendingene kan bli litt mer seervennlig for den generasjonen som allerede har vært igjennom stemmeskiftet. Med andre ord: TV2, gi oss en sending for alle, uansett alder!

Trening...

...eller burde jeg kanskje si mangel på sådan. De andre klubbene sutrer i hvert fall over hvor mye Vålerenga trener, og så mye som de sutrer betyr vel bare at de er redd oss. De har altså ikke trent nok selv. Allikevel snakker de alle om å vinne serien for de er jo så innmari gode. De har mange profiler og de har alle sammen Norges beste amerikanere, sier de selv. Vålerenga tippes helt nede på en syvende plass, og ja vi har mista et helt lag av profiler hvis vi regner med stallen vi fikk fra Oslo Kings. Men vi har mange unge og sultne spillere. Vi bygger et lag for framtida, men hvor god form er så Vålerengas spillere i? De har trent nesten 300 fysiske treninger siden forrige sesong. Dette er langt mer enn hva som har vært vanlig i denne idretten. Er de overtrente når serien fyker i gang? Vil de slite i starten for så å komme i knallform til sluttspillet starter? Vil de overkjøre all motstand fra første hoppball? Eller vil de rett og slett falle igjennom. Vi får se. Jeg vil bare si: I fjor kom hvitSnippen nærmere og nærmere å dunke jo brunere han blei. Fra de kritthvite bildene vi så av ham på TV2 i starten av august vil jeg bare si. Han har tatt betydelig mange solariumstimer allerede og selv om alle de andre altså har de beste amerikanerne, så er Palmqvist fornøyd med sine to uprofilerte. Og... Hei, vi har trent!


  Langt bak kørja:

 Les mer... Yngre lagene (19.12.2002)
 Les mer... Junior NM (13.12.2002)
 Les mer... Kamp mot svikera (06.12.2002)
 Les mer... Bydel med sjel! (28.11.2002)
 Les mer... Kørjmakt! (25.11.2002)
 Les mer... Exit Manne P. (23.11.2002)
 Les mer... Basketligaens skrekk (16.11.2002)
 Les mer... Ref. (13.11.2002)
 Les mer... Bøttefeiring og dommerhat. (08.11.2002)
 Les mer... Kamp mot Frøya, Marco ble psyka ut. (30.10.2002)
 Les mer... Ny kamp. (25.10.2002)
 Les mer... Hat. (24.10.2002)
 Les mer... Kamp, Frang og tenner. (21.10.2002)
 Les mer... Svart magi. (16.10.2002)
 Les mer... Hjemmeseier. (14.10.2002)
 Les mer... Kampklar. (09.10.2002)
 Les mer... Tap mot Pingvinene. Første hjemmekamp til helgen. (07.10.2002)
 Les mer... Første seier i blno(05.10.2002)
 Les mer... Websider til besvær(03.10.2002)
 Les mer... Forklaringer og kommentarer (27.09.2002)
 Les mer... Etter seriestart... (26.09.2002)
 Les mer... Seriestart! (25.09.2002)
 Les mer... Tabelltipping og treningskamper (23.09.2002)
 Les mer... Snart Seriestart (20.09.2002)

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen