www.klanen.no
Forsiden

Hockey
Basket
(brev)Sprekken
Am. fotball
Fotball
VIF
Sjappa

Kontakt Klanen
Medlemsinfo
EngaTIFO

Turinfo
Klansropet
Reiseklubben

Om Klanen
Tattoo

Ullevaal
Vi mimrer...
Bohemen

Bardisken
Aktiviteter
Fanziner
Basket
Bak kørja
Tabellen
Kampene
Spillerne
Arkivet
Historien
 
Slik ble det til...

Basketbølgen som har herjet i nesten alle byer i Norge har også berørt Vålerenga. Vålerenga har som kjent en rekke "amerikanske" idretter i familien allerede, og da basket ble en tv-idrett og begynte å markere seg i nyhetsbildet var det en del mennesker i Vålerenga Hockey som tenkte at det var på høy tid å starte Vålerenga Basket.

Med Erik Lorentzen i spissen begynte man å se etter hva som trengs for å bygge opp Norges beste baketlag. Først måtte man ha en organisasjon og administrasjon, så Knut Spange og Badboni El-Safadi ble hentet inn. Spange har sin bakgrunn Centrum I.F. Landslagsspiller Badboni var med å starte Kragerø B.B.K. i 1989, og har spillt for blandt andre Ammerud I.F. (nu mere Oslo Kings) og Kongsberg Penguins (NM-gull 2001). Der var han også daglig leder, en stilling han også innehar ved oppstarten av Vålerenga Basket.

Da administrasjonen var på plass måtte man prøve å få en plass så høyt oppe i divisjonene som overhodet mulig. Derfro ble det inngått en samarbeidsavtale med Ullern Basket som overlot en plass i 1. divisjon til Vlerenga Basket. Grunnen til at ikke Vålerenga kunne starte i BLNO (Basketligaen Norge), var at man måtte oppfylle en del kriterier samt sende inn en søknad innen vinteren for å bli vurdert frem mot sommeren. Vålerenga har selvsagt som mål å komme seg inn i BLNO fortest mulig, og oppfylte ved sesongstart i 1. divisjon 2001/2002 allerede alle kravene.

Det var veldig viktig å få på plass den beste treneren man kunne få tak i, og der gjorde nok Vålerenga Basket et kjempekupp i Coach Paul Coughter. Hanr har tidligere holdt basketskoler i mer enn 140 land og trent ikke mindre enn 5 landslag i sin 23 år lange karriere som profesjonell trener. Før det hadde han selv spillt profesjonellt i ti år.. Med andre ord en trener som har vært på begge sidene av bordet, og som hadde lyst til å være den første treneren som hjelper et norsk basketballag inn i det internasjonale selskap. Coach Paul er en meget karismatisk og frittalende trener, og vil dermed ha få problemer med å passe inn i den noe spesielle Vålerengastilen.

Og med administrasjon, organisasjon og plass i ligaen var Vålerenga Basket en realitet og jakten på spillere kunne starte...

 
Tips noen om dette:
Ditt navn: Din epost-adresse:
Mottakers epost-adresse:

 
© 1991-2003 Klanen