(c) Klanen
(© Klanen)

Å ta poeng i Stavanger har de siste årene vært nært umulig, vi har røket på noen ordentlige grisetap der. Lørdag fryktet vi det verste, men fikk (nesten) det beste.

To poeng i Stavanger

Og det så ikke lyst ut når Stavanger Oilers etter en god innledning på kampen fra Vålerengas side tok ledelsen etter snaue 15 minutter. Protokollen juger litt, Filip Gunnarsson hadde akkurat entret isen da Stavanger Oilers' Curtis Gedig satte inn 1-0. Vi tenkte at nå rakner det som så ofte før - men Vålerenga holdt 1-0 perioden ut. Faktisk holder Vålerenga dette helt til drøye 10 minutter av 2. periode er spillt.

Da finner de frekke Sankt Halvards menn ut at de skal ta ledelsen, i spill 5 mot 3. 1-1 står seg til det er snaue 3 minutter igjen av perioden, da tar Stavanger igjen ledelsen i powerplay, etterfulgt av en ny scoring 35 sekunder senere.

Vi så mannen med ljåen komme.

Men Vålerrenga kom tilbake. Morten Ask satte inn 3-2, og i overtall rett før slutt satte Thomas Olsen inn 3-3 helt på egenhånd. I spilleforlengelse rir Sankt Halvards menn av en utvisning, og det går til straffer.

Det var virkelig Morten Asks aften, han setter den avgjørende straffen, og de kjekkeste gutta kan reise hjem med et smil om munnen og to poeng i sekken. To poeng nesten ingen så komme. Stavanger Oilers har riktignok hatt en dårlig start på sesongen de også, men man skulle tro de hjemme i oljetanken ville ha litt mer kontroll, spesielt ovenfor laget på 10. plass. Men det laget var altså Vålerenga.

Folk (og fe) kan forsøke å snakke ned dette laget så mye de vil. Laget kommer til å gjøre forhåndskritikk til skamme flere ganger denne sesongen. Folk var nervøse foran kampen mot Stjernen, og folk hadde avskrevet de tre poengene som skulle deles ut i Stavanger i aften. Men det er altså Vålerenga vi snakker om, og å ta lett på eller avskrive dem straffer seg.

Nå virket det ikke som Stavanger Oilers tok lett på oppgaven, de hadde bare ikke dagen.