Overblikket: Snart kamp igjen og U20-seier

(c) Wiki commons
(© Wiki commons)

Det er snart duket for kamp igjen i Furuset Forum. U20 dro nok en seier i land, og så ser vi på medgangssupporterne i Stavanger.

Snart kamp

I morgen kommer Sparta (Warriors!) på besøk til Furuset Forum. Vålerenga har to sterke seire bak seg, først 5-1 over Lørenskog hjemme i Fursuet Forum, deretter 5-1 over Frisk Asker i pengebingen i Asker. Glemt var 5-1-tapet på Hamar. Glemt  er også 5-0 i Sparta Amfi, det var en mannsalder siden.

Vålerenga er i dytten, og vi har hatt litt av flaksen på vår side.

For øvrig kan vi nevne at evighetsmaskinen Morten Ask ligger på 14. plass i poengligaen. Morten har 4 gåller og 8 assists, og det gjør han til poengkonge blandt backene i GET-ligaen. Og Morten spiller mye, sist mot Frisk Asker logget han 26:25 spilletid. Det er mye.

Sparta kommer til oss med tre seire i sekken, alle på hjemmebane. Før det tapte dem hysteriske 5-0 for Manglerud Star i garasjen på Manglerud. Sine tre seire hjemme fikk de mot Lillehammer (3-2 i sudden death), Stjernen (3-0) og Kongsvinger (5-1). Dette tilsier at laget vi har glemt at vi tapte 5-0 for ikke er så uovervinnelig som resultatet tilsa den gangen.

Pucken droppes 18:30 torsdag. Billetter kjøper du her hos Ticketmaster, eller i døra da, men helst hos Ticketmaster, da går alt så mye raskere.

Ta turen da vel?

Seier for U20

Vålerenga U20 tok imot Lørenskog i ungdomshallen tirsdag aften. Det ble en tett og jevn kamp.

Lørenskog tok ledelsen i undertall midtveis i 2. periode. Drøye 5 minutter senere utlignet Vålerenga, og drøye 8 minutter ut i 3. periode satte Tom André Christensen inn vinnermålet.

Lagene møttes også for 5 dager siden, da i Lørenskog Isboks (eller hva den heter). Da vant Vålerenga 4-2.

Trofast publikum...

Vi så Stavanger Oilers mot Lillehammer fra oljetanken i Stavanger på TV2 Sportskanalen tirsdag aften. Der herjet Lillehammer med vertene, spesielt fra 2. periode og utover.

Vi skal ikke referere kampen annet enn å nevne at joviale Joshua Soares tapte kampen for Stavanger. Når han hadde klart det kunststykket begynte publikum å forlate arenaen. Soares dro på seg 2+5+5 pluss en match eller to, 20+25. Lillehammer gikk fra 2-1 til 4-1 i løpet av Soares' fem-minutter.

Da gikk de.

Det er supporterne sine det. Hadde det vært fem minutter før slutt kunne vi på en måte forstått det, men når du ligger under "bare" 2-1/3-1/4-1 så er ikke en hockeykamp kjørt. I hvertfall ikke i teorien. Lillehammers 3-1 og 4-1 kom i overtall med snaue tre minutters mellomrom.

Vi snakker 25 spilleminutter å fikse biffen på.

For øvrig blåser vi i hvem som vinner så lenge Storhamar taper. Vi veit det er gjensidig.

God natt Sparta, velkommen til helvete. Enga er tilbake!

Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verker finner du her.