(c) Klanen
(© Klanen)

Sankt Hallvards menn dro til vestlandet med 3 poeng i kikkerten. Det lyktes nesten.

Stavanger Oilers - Vålerenga

Kampen begynte begredelig. Eirik Salsten dro seg forbi en litt treg og tafatt Axel Eidstedt, og satte inn 1-0 bak Steffen Søberg. Ikke helt patent der heller. Shit happens. Men så er det Martin Laumann Ylven som er heldig, eller dyktig. Får stå ganske så alene et par meter foran mål, får pucken servert av Tobias Lindström og takker ved å sette pucken kontant oppe i krysset.

Snaue minuttet senere er «sympatiske » Josh Soares på ferde, han planter en skulder rett i planeten på Jonas Oppøyen. Dommerduoen Johnsen & Hallin er ikke i tvil, 5 minutter og dusj. Dessverre klarte ikke Vålerenga utnytte overtallet til annet enn å slite ut Stavangerne.

Litt over halvveis i 2. periode går Jonas Oppøyen ned og dekker et skudd ute ved blå. Vålerenga er nå i undertall. Pucken spretter fra Oppøyen og utover i midsonen, Oppøyen snapper pucken og går alene mot mål, skyter først, får retur og setter inn pucken bak Henrik Holm. Hans andre undetalls-scoring på to kamper. «Oppy» er i form!

Dessverre holder det ikke ett minutt engang. Gedig setter inn 3-2 og Kokkala 4-2. To helt unøvendige mål.

Drøye minuttet inn i 3. periode får Filip Gunnarsson stå umarkert 3 meter foran mål. Svensken takker for serveringen og setter inn 4-3 over skinnet til en utspillt Henrik Holm.

Stavanger Oilers øker så til 5-3, Vålerenga reduserer ved Tobias Lindström og utligner ved Simon Mattsson, sudden blir målløs og Vålerenga vinner på straffer, den avgjørende setter Stefan Espeland. Kort fortalt.

Seieren var en lagseier. Alle gutta stod opp tirsdag aften, og det betalte seg. Ja da, vi hadde en del hodeløse tiltak. Men det straffet seg ikke merkelig nok, Stavanger Oilers' mål kom ikke som følge av hjerneblødninger. Det er lenge siden vi har hentet opp en kamp på denne måte, og det er godt nytt med tanke på sluttspillet.

Nå venter en velfortjent pause mens OL herjer.